Política 31/08/2020

El PP torna a criticar "la improvisació i la descoordinació" del Govern en la gestió del covid-19

Tant els populars com El Pi reclamen que es facin proves PCR a tot el professorat

Ara Balears
2 min
El president del PP balear, Biel Company, durant la seva compareixença

PalmaEl president del PP balear, Biel Company, ha criticat aquest dilluns "la improvisació i la descoordinació" del Govern de Francina Armengol per fer front a la pandèmia de covid-19 i les seves conseqüències econòmiques. Segons Company, la política de l'Executiu genera "incertesa" en la ciutadania. El líder popular també ha retret durant la seva compareixença que el PSIB ataqui el seu partit per desviar l'atenció de la seva responsabilitat en la gestió. "Estan cercant culpables en l'oposició", ha dit.

Company ha recordat que encara està enlaire la durada dels ERTO i el cobrament de prestacions per part dels treballadors inclosos en un expedient temporal, a més de destacar que tampoc hi ha certeses sobre l'inici de les percepcions de l'ingrés mínim vital per a les famílies que ho necessiten.

"Tots els decorats d'Armengol cauen un darrere l'altre", ha continuat Company, qui també ha fet referència als dubtes sobre el començament del curs escolar, les dates del qual qüestiona el Sindicat Mèdic. El líder de l'oposició ha defensat que es facin "proves PCR a tot el professorat" i que hi hagi un "coordinador covid en cada centre", a més de reduir les ràtios habilitant nous espais i incorporant professors.

El Pi també demana que es facin tests a tots els docents

D'altra banda, El Pi també ha demanat que es facin proves PCR a tots els docents "48 hores abans de començar el curs", segons ha manifestat la seva portaveu, Lina Pons, i que s'expliquin millor els plans de contingència dels centres a les famílies.

Pons ha qüestionat si la semipresencialitat dels alumnes pot acabar "marcant distàncies pedagògiques" i ha destacat la necessitat que els pares tinguin permisos retribuïts en cas que els fills hagin de quedar a casa.

Per part seva, la portaveu adjunta de Ciutadans, Patricia Guasp, ha criticat "la manca de planificació" davant del començament del curs escolar i ha insistit en la necessitat d'incorporar la figura de "l'infermer escolar" en els centres. Així mateix, Guasp ha lamentat que la Conselleria d'Educació hagi "carregat els centres educatius amb la responsabilitat de fer uns plans de contingència que han quedat obsolets" a causa de l'evolució de la pandèmia.

El portaveu de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, ha fet referència a la necessitat d'aprovar els pressupostos generals de l'Estat, dels quals depenen el sistema de finançament i el desplegament del Règim Especial de les Balears (REB). "No és moment de lluites partidistes", ha indicat. "Si no hi ha pressupostos, això implicarà no desplegar el REB en un context en què que serà més necessari que mai", ha afegit.

Per part del PSIB, la portaveu adjunta del grup socialista, Pilar Carbonero, ha lamentat la manca de suport d'un PP "immers en la crítica constant" a la gestió del Govern de la crisi del coronavirus. "L'única manera de sortir reforçats d'aquesta crisi és amb unitat", ha continuat Carbonero, que també ha destacat "la feinada" de la comunitat educativa i de la Conselleria d'Educació per preparar l'inici del curs en un escenari semipresencial.

stats