Política 17/06/2023

El PP governarà en minoria a Ciutadella després que PSOE i PSM hagin trencat relacions

Els ecosobiranistes acusen els socialistes de "voler incloure més càrrecs de confiança i augments de retribucions"

1 min
La nova batlessa de Ciutadella pel PP, Juana Mari Pons

PalmaEl desacord entre l'esquerra de Ciutadella ha donat peu a un govern del PP en minoria. PSOE i PSM-Més per Menorca han trencat relacions aquest mateix dissabte, abans que es constituís el Consistori, després de dies de negociacions. Els cinc regidors de cada partit deixaven l'esquerra a un edil de la majoria absoluta, que estava en mans de Ciutadella Endavant.

La formació independent ja va avisar que, d'entrada, no formaria part de l'equip de govern, però que hi donaria suport. Així, el pacte PSOE-PSM ja naixia en minoria, però amb possibilitats de tirar endavant si hi havia entesa, fet que no ha acabat succeint. La candidata del PP, Juana Mari Pons, ha obtingut la vara municipal. La batlia del PP a Ciutadella se suma a les majories absolutes assolides a l'illa a Ferreries, Alaior, es Migjorn Gran i es Castell.

"Les negociacions amb el PSOE, finalment, no han arribat a bon port, tot i l'acord a punt d'imprimir i amb el bolígraf a la mà", ha lamentat el PSM en un comunicat. "No ha estat per la batlia, sinó per desavinences importants amb les condicions que han exigit, per voler incloure més càrrecs de confiança i augments de retribucions, amb la qual cosa no estam d'acord de cap manera. Un final trist i mancat de tota confiança, on la paraula 'acord' per a alguns val poc. Lamentam profundament que un govern d'esquerra a Ciutadella no hagi pogut ser una realitat", ha afegit. Per part seva, en declaracions a IB3 Ràdio, el PSOE municipal ha mostrat la "decepció, tot i que havíem passat moltes hores negociant, i el PSM es despenja i deixa governar el PP". "Gràcies al PSM, tindrem un govern de dretes", han retret els socialistes.

stats