Política 29/12/2020

El PP acusa el Govern de "menysprear" els menorquins pel retard de la vacunació

Consideren que Susana Mora hauria de ser "més reivindicativa"

Ivan Martin
2 min
La presidenta del PP Menorca i portaveu del grup al Consell Coia Sugrañes en una imatge d'arxiu.

MaóEl retard en l’arribada de les vacunes contra el covid-19 a Menorca ha encès l’oposició, que veu en aquest fet una falta de sensibilitat envers els menorquins. Així ho ha expressat la presidenta del PP a l’illa, Coia Sugrañes, qui demana responsabilitats i que la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, pressioni el Govern balear per evitar “més menyspreus”.

Sugrañes assegura que el tracte rebut per part de la presidenta de l’Executiu autonòmic, Francina Armengol, “és de segona” i ho atribueix a la falta de representativitat de la màxima dirigent insular: “Susana Mora es plega als desitjos d’Armengol i no és gens reivindicativa”. I tot, després del retard de 24 hores en l’arribada de les vacunes de Pfizer, perquè està previst que aquest dimarts aterrin les 975 corresponents a Menorca.

A més, Sugrañes considera que la quantitat destinada a l’illa és “sensiblement inferior” a la que “monopolitza” Mallorca. En aquest sentit, recorda que el govern canari ha actuat amb més “sensibilitat”. “Veig amb tristor el tracte diferent que l’administració canària dona a les seves illes, on totes són iguals davant la pandèmia i comencen simultàniament la vacunació dels seus ciutadans”, afegeix.

D’altra banda, la presidenta del PP Menorca denuncia que les mesures adoptades pel Govern, que tenen el repte d’evitar la propagació del coronavirus, “no es corresponen amb les xifres d’afectació de cada illa”, i qualifica de “discriminació” el fet que als residents menorquins procedents de Mallorca no se’ls ofereixi el test d’antígens i que no se sotmeti a cap control els viatgers peninsulars que aterren a l’illa després de fer escala a Son Sant Joan: “Tenint en compte que Mallorca presenta els índexs més elevats de contagi de l’estat espanyol, seria lògic establir el màxim control entre els passatgers que arriben d’aquesta illa. Exigim al Govern una rectificació per evitar una tercera onada”.

stats