Política 16/06/2021

El PP exigeix explicacions sobre les gestions del Govern per evitar la sentència del Suprem contra el toc de queda

Els populars demanen la compareixença urgent de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido

2 min
La plaça de Cort de Palma, deserta a causa del toc de queda

PalmaUna vegada que han acabat les sessions ordinàries del Parlament, el PP ha decidit dirigir els seus esforços a exigir explicacions sobre la gestió del Govern per evitar la sentència del Tribunal Suprem en contra del toc de queda i les limitacions de les reunions familiars i socials a espais privats. Segons varen publicar dimarts mitjans locals, l'Advocacia de la Comunitat Autònoma va presentar un escrit jurídic aclaridor, on s'assenyalava que no s'havien respectat determinats aspectes jurídics. "Hem sol·licitat una còpia de l'informe de l'Advocacia on es demanen aclariments, perquè volem saber què va al·legar el Govern per intentar tombar la sentència del Suprem en contra de les restriccions de drets fonamentals dels ciutadans", ha dit aquest dimecres el portaveu adjunt del PP, Toni Costa, després de la reunió de la Junta de Portaveus.

A més, els populars han demanat la compareixença urgent de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, davant la Comissió d'Assumptes Institucionals del Parlament per donar explicacions sobre aquest tema i per aclarir si l'Executiu va intentar influir sobre la decisió d'anul·lar el toc de queda.

Per part seva, la portaveu del PSIB, Pilar Costa, ha criticat les propostes del PP. "Si un escrit jurídic aclaridor és el tema més important que tenen per fer control al Govern, el PP està pitjor del que pensava", ha assenyalat. Segons Costa, els populars estan "instal·lats en la confusió".

Però els atacs de la portaveu socialista no han acabat aquí, ja que Costa també ha criticat que el PP hagi abandonat el pacte antitransfuguisme "després de 20 anys de vigència". "És una estratègia calculada per tenir les mans lliures per anar captant trànsfugues i constituir majories no democràtiques", ha comentat, a més de fer "una crida" perquè els populars "tornin".

stats