Política 13/01/2020

El PP exigeix al Consell de Menorca més inversió per netejar els boscos

Segons els populars, l'Ibanat tan sols ha retirat 15.000 dels 80.000 arbres caiguts després del cap de fibló

Ivan Martin
1 min
El cap de fibló de l'any 2018 va fer caure 80.000 arbres i el PP creu que són una amenaça davant hipotètics incendis.

MaóEl Partit Popular ha demanat aquest dilluns a l’equip de govern del Consell de Menorca que actuï de manera “contundent i decidida” davant la plaga de l’escarabat Tomicus. D'altra banda, els conservadors insten l’Executiu a complir els acords adoptats per evitar la devastació dels boscos i el risc d’incendis forestals, així com l’adopció de fórmules extraordinàries d’inversió.

A més, els populars han lamentat que després del cap de fibló de l’any 2018 encara siguin visibles les conseqüències que aquest fenomen deixà a l’illa en forma d’arbres caiguts o massa forestal acumulada. El PP ha instat el Consell a eliminar urgentment les restes d’arbres caiguts per evitar el risc d’incendis forestals. També exigeixen que es valori la possibilitat de destinar els 70.000 euros d’ajudes pel cap de fibló que han quedat sense executar. Qualifiquen la situació dels boscos de l’illa d’”alarmant” i adverteixen de l’augment dels riscos com a resultat de la pujada de temperatures els darrers anys i l’allargament del temps de sequera.

El PP Menorca ha denunciat la manca d’agilitat de l’Institut Balear de la Natura, que fins al moment només ha pogut retirar 15.000 dels 80.000 arbres caiguts a causa de la virulència del cap de fibló. És a dir, després de més d’un any s’ha retirat un 20% dels arbres. El principal partit de l’oposició considera que això representa un perill real de propagació de plagues i possibles incendis. En aquest sentit, recorden que el ple del Consell aprovà fa mesos per unanimitat una proposta d’acord reclamant mesures i accions per millorar l’eficiència i activar plans de tractament en boscos i marines.

stats