Partits polítics
Política 17/07/2021

El PP exhibeix unitat a Galícia per fer front a Sánchez

Casado fa costat a Feijóo i assegura que la seva forma de fer política "és el que cal per a Espanya"

ARA
3 min
L'ex president del govern espanyol, Mariano Rajoy, al costat del líder del PP, Pablo Casado, i del president del PP de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, aquest disabte.

BarcelonaLa convocatòria per reelegir de nou el president gallec, Alberto Núñez Feijóo, com a president del PP de Galícia ha acabat convertint-se en una exhibició de força i unitat dels barons populars per presentar-se com l'alternativa a Pedro Sánchez. El líder dels populars, Pablo Casado, ha aprofitat el congrés autonòmic del PP de Galícia, que ha acabat aquest dissabte, per enviar un missatge al president espanyol: el PP ho té "tot a punt" per afrontar unes eleccions generals i fer el salt a la Moncloa. Enmig d'aplaudiments, Casado ha remarcat que el seu és un "partit unit" que portarà Espanya "on es mereix". Durant la seva intervenció, el líder popular ha aprofitat per presumir de tenir l'aval dels "millors" dirigents, alguns governants en algunes comunitats autònomes, per accedir al govern espanyol. "Estic convençut que molt aviat ens donaran l'oportunitat de posar tot això en pràctica", ha dit.

La cita d'aquest cap de setmana ha servit per reelegir Alberto Núñez Feijóo president del PP de Galícia amb el suport del 98% dels compromissaris que han participat en el congrés. El líder gallec ha defensat que el PP és un partit "d'ampli espectre". "Volen enfrontar-nos perquè ens veuen competitius. Res de nou", ha dit. A l'aval dels compromissaris també s'hi han sumat les paraules d'un Casado que ha mostrat un suport sense matisos al líder gallec. "Feijóo és un bon amic a qui li dec molt", ha emfatitzat el líder popular, que ha assegurat que "la seva forma de fer política és el que cal per a Espanya".

La complicitat exhibida aquest matí entre Casado i Feijóo demostra l'intent del líder popular d'acostar-se al model de gestió del president gallec com a garantia per exportar-lo a la Moncloa i, de retruc, distanciar-se de la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso -que també ha estat a Galícia-, que des de fa mesos que fa ombra al president popular i ha rebut elogis d'exdirigents populars com José María Aznar. Casado ha presentat Feijóo com una "referència de bona gestió" i el president de la Xunta li ha correspost defensant un PP unit capaç de tornar a governar Espanya. "No entenen que en un partit hi puguin cabre diferents sensibilitats i, el més important, no entenen com aquestes sensibilitats es respecten perquè suposen créixer i eixamplar el partit", ha defensat Feijóo. Un missatge implícit que es referia al model d'Isabel Díaz Ayuso, situat a l'ala més dreta del partit i que dista de les tesis més centristes del dirigent gallec. Feijóo, però, ha volgut treure ferro a aquestes diferències.

Rajoy reapareix en públic

A banda de Casado, a Feijóo també l'han acompanyat diversos barons territorials i un exdirigent destacat: l'expresident espanyol Mariano Rajoy. El també expresident del PP ha reaparegut en públic per mostrar el seu suport al líder popular a Galícia, però també al PP de Pablo Casado, que considera que representa "l'alternativa sensata" a Pedro Sánchez. Només arribar, a preguntes dels periodistes sobre amb quin PP s'identificava més, si amb el d'Ayuso o el de Feijóo, Rajoy ha contestat: "Soc del PP, i gallec, i vinc a donar suport a Feijóo". Rajoy no ha desentonat en el seu discurs i ha defensat també el model del president gallec per fer front al de Pedro Sánchez. A més, ha aprofitat per insistir que, a parer seu, defensar un referèndum per Catalunya és generar "falses expectatives".

stats