Parlament
Política 13/03/2024

El PP duu al ple la petició perquè els xàrter de mallorquinistes a la final de la Copa del Rei tinguin descompte de resident

Prohens ha enviat una carta al ministre de Transports arran de la insuficiència dels serveis de transport regular

ARA Balears
2 min
L'afició del Mallorca en un partit

PalmaEl ple del Parlament debatrà dimarts vinent a petició del PP, que ha introduït la iniciativa per via d'urgència, una proposta no de llei (PNL) per reclamar que s'apliqui la bonificació del 75% del descompte de resident als vols xàrter que s'estan contractant perquè els aficionats del RCE Mallorca puguin acudir a Sevilla a la final de la Copa del Rei, el pròxim 6 d'abril.

Segons ha recollit Europa Press, la iniciativa planteja al Ministeri de Transports que, de manera excepcional, apliqui el descompte de resident als serveis xàrter o discrecionals en avió o en vaixell dels mallorquinistes que vulguin viatjar a Sevilla, davant l'encariment dels preus i la manca d'oferta. La proposta parlamentària complementa, així, la carta que la presidenta del Govern, Marga Prohens, ja ha enviat al ministre, Óscar Puente, davant la insuficiència dels serveis de transport regular i que genera una situació de desigualtat entre l'afició del RCE Mallorca i la de l'Athletic.

"El Ministeri té la obligació d'implementar i fomentar polítiques que promouen compensar i pal·liar els efectes negatius de la insularitat amb l'objectiu d'oportunitats per a tots els habitants del país", ha reivindicat el portaveu de la formació al Parlament, Sebastià Sagreras.

Això no obstant, la iniciativa ha estat qualificada per l'oposició com a oportunista i electoralista. El portaveu del PSIB, Iago Negueruela, ha explicat que la formació decidirà el seu vot els dies vinents, tot i que ha assenyalat que es tracta d'una "cortina de fum" i d'una mesura "populista". Negueruela ha demanat el mateix suport per a tots els clubs de les Illes que han de contractar desplaçaments.

De manera similar s'ha pronunciat el portaveu de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, que ha lamentat les "estranyes prioritats" del PP, que ha presentat aquesta idea en substitució d'una altra sobre agricultura. Apesteguia ha avançat que analitzaran en profunditat la proposta "perquè els inconvenients de la insularitat s'han de compensar sempre", tot i que ha titllat la proposta de "demagoga i efectista per aconseguir quatre vots".

Per la seva banda, el portaveu de Més per Menorca, Josep Castells, s'ha mostrat en contra que el descompte de resident s'utilitzi per al desplaçament dels aficionats a un esdeveniment esportiu, mentre que la portaveu d'Unides Podem, Cristina Gómez, ha assenyalat la contradicció entre aquesta iniciativa i el fet de "queixar-se per la indemnització de Muleta i regalar doblers per a la segregació". Finalment, la portaveu de Vox, Idoia Ribas, ha celebrat qualsevol mesura que vagi encaminada a compensar el fet insular.

stats