Política 05/04/2022

El PP demana a Truyol "que abandoni de manera immediata" el Consell d'Administració d'Emaya

És la tercera vegada que la formació municipal fa aquesta petició d'ençà que es va iniciar la investigació judicial

ARA Balears
1 min
La portaveu del PP a l'Ajuntament de Palma, Mercedes Celeste.

PalmaLa portaveu del PP a l'Ajuntament de Palma, Mercedes Celeste, ha exigit aquest dimarts a la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, "que abandoni de manera immediata" el seu càrrec de representació en el Consell d'Administració de l'Empresa Municipal d'Aigües i Clavagueram (Emaya), "fins que no es resolgui el seu futur judicial".

Després de fer-se públic que el jutjat d'Instrucció número 12 de Palma aprecia indicis de delicte de l'expresidenta d'Emaya pels abocaments d'aigües fecals a la badia de la ciutat, el PP ha "lamentat" haver tingut coneixement, "una vegada més", de la situació processal de Truyol a través dels mitjans de comunicació.

Manca de comunicació

Segons ha assenyalat Europa Press, també han "protestat" perquè al llarg de la present legislatura "l'oposició no ha estat informada absolutament de res per part de l'equip de govern municipal, malgrat haver-ho demanat de manera reiterada en el ple".

En aquest sentit, considera que el batle de Palma, José Hila, i el PSOE "s'obstinen a tapar aquest assumpte tan seriós". La formació creu que, "davant la gravetat de la causa", el batle "ha de prendre decisions i apartar de manera immediata Truyol del Consell d'Administració d'Emaya".

Així mateix, demana a Hila que expliqui per què "va consentir" durant tota la passada legislatura que Truyol i la seva gerent, Inma Mayol, "tinguessin guardat en un calaix des de l'any 2015 el projecte per fer front al problema dels abocaments d'aigües residuals a la mar", que va ser redactat per l'últim govern municipal del PP i que no va ser recuperat fins que es va obrir la recerca judicial.

stats