Política 17/03/2021

El PP demana recursos autonòmics per a les empreses excloses de les ajudes estatals

El Pi reclama que el Pacte de reactivació participi en la gestió dels 1.000 milions que rebran les Balears

2 min
Francina Armengol i Biel Company durant la reunió

El president del PP balear, Biel Company, ha demanat a la presidenta del Govern, Francina Armengol, que hi hagi recursos autonòmics per a les empreses que han quedat excloses de les ajudes directes de l'Estat per als sectors més afectats per la pandèmia. Company ha estat el primer líder polític a reunir-se amb Armengol, a la ronda que la cap de l'Executiu ha fet amb els grups parlamentaris per explicar com es gestionaran els 1.000 milions d'ajudes que el govern espanyol ha destinat a les Balears.

"Sabem que és un decret que ve de Madrid, però no seria just que quedassin fora de les ajudes moltes empreses la facturació de les quals també ha caigut més d'un 30% a causa de la pandèmia", ha informat el PP mitjançant un comunicat. Company ha fet referència a les empreses del calçat, el formatge, les perruqueries, els cellers, les autoescoles, els negocis de souvenirs i els firaires. Company ha recordat que la caiguda del PIB a les Balears dobla la del conjunt de l'Estat i és tres vegades més gran que l'europea.

Fonts del PP han explicat a l'ARA Balears que el Govern ha demanat als populars col·laboració perquè el decret llei tiri endavant sense entrebancs al Congrés. Company i el portaveu adjunt del PP, Toni Costa, han estès la mà perquè les ajudes arribin com abans millor.

Per part seva, el president d'El Pi, Toni Amengual, ha reclamat que la comissió de seguiment del Pacte de reactivació participi en la gestió de les ajudes. "Hem de poder dir-hi la nostra, encara que ja sabem que el decret llei no dona gaire marge", ha dit, a més de considerar "normal que l'Estat doni una mà a les Balears amb la caiguda del PIB i l'augment de l'atur a les Illes. "Hem demanat celeritat en la tramitació i que les ajudes estiguin repartides el mes de juny", ha afegit.

La coordinadora de Ciutadans, Patricia Guasp, ha criticat que aquestes ajudes "arriben tard" i que fa més de sis mesos que el seu partit les reclama. "Hem demanat un pla de rescat urgent per fer front a aquesta ruïna i aquesta crisi que afecta les empreses de les nostres illes", ha continuat. Guasp ha considerat que el repartiment dels recursos de l'Estat és just i ha reclamat que siguin "immediates". "Esperem que el Govern treballli per agilitar-ne la tramitació. També hem demanat una total transparència en la gestió i fiscalització d'aquestes ajudes", ha afegit Guasp, qui també considera que s'hi ha d'implicar la comissió de seguiment del Pacte de reactivació.

stats