Insularitat
Política 19/01/2024

El PP demana al govern espanyol que augmenti el plus d'insularitat dels funcionaris

Exigeixen que s'adapti a les condicions i els costos de vida actuals

ARA Balears
1 min
Els populars exigeixen 18 milios d'euros més per pagar plusos d'insularitat

PalmaEl PP ha presentat una proposició no de llei (PNL) al Congrés dels Diputats on sol·licita actualitzar les indemnitzacions per residència dels funcionaris a les Illes Balears i augmentar la quantia en, "com a mínim", 18 milions d'euros més, de manera que el plus d'insularitat ascendiria fins als 232 euros mensuals per persona.

El portaveu adjunt del PP en el Congrés, José Vicente Marí Bosó, ha explicat que actualment només s'hi destinen vuit milions d'euros i que, per tant, els funcionaris només reben un extra de poc més de 74 euros, cosa que fa que existeixi un problema "greu" per cobrir certes places del funcionariat de les Illes Balears. En aquest sentit, ha destacat que aquest augment del plus d'insularitat resoldria molts d'aquests problemes.

Bosó ha denunciat que les condicions que es viuen actualment a les Balears i els sous que reben les persones que venen de fora provoquen que "ningú vulgui venir a fer feina a l'Arxipèlag ni cap servei s'ofereixi al ciutadà amb normalitat". El portaveu popular ha recordat que la darrera vegada que es va actualitzar aquest plus va ser l'any 2006 i que les condicions de vida i el cost d'aquesta "han canviat moltíssim en quasi 20 anys". "Demanam aquest increment per tal d'adaptar-lo a la realitat que es viu actualment", ha sentenciat.

stats