Política 11/09/2019

El PP acusa l'equip de govern del Consell de "forçar" la rescissió del contracte del tram Maó-Alaior

Coia Sugrañes demana a Susana Mora que liciti de nou les obres de reforma de la carretera general

Ivan Martín
1 min
Els consellers Adolfo Vilafranca i Coia Sugrañes han lamentat la gestió del Consell en matèria de carreteres.

MaóEl Partit Popular de Menorca ha acusat l'equip de govern del Consell Insular de "forçar" la rescissió del contracte amb l'empresa redactora del projecte de reforma de la carretera general del tram entre Maó i Alaior, amb l'objectiu, segons el conseller Adolfo Vilafranca, de "treballar amb contractes a dit de professionals aliens a la seguretat viària com enginyers agrònoms i paisatgístics". El PP lamenta que d'ençà que el passat 21 de juny l'empresa Inypsa va demanar la resolució del contracte, el Consell no hagi donat cap resposta.

La portaveu del Grup Popular, Coia Sugrañes, ha recordat que la màxima institució insular va acordar el 14 de gener la suspensió de les actuacions que avui dia continuen paralitzades. Sugrañes creu que el més preocupant és la incertesa que envolta el projecte: "No sabem si tenim empresa per a la redacció del projecte". A més, la líder del PP considera que l'equip de govern "està còmode sense projecte, sense obres, amb línies grogues i amb inseguretat". Sugrañes no ha escatimat crítiques a la gestió de la carretera, i l'ha qualificada de "pantomima" i "vergonyosa". La presidenta dels populars menorquins ha exigit a la presidenta Susana Mora "que tregui del calaix el nostre projecte i liciti de nou les obres".

Sugrañes vaticina que la carretera general continuarà el pròxim estiu en obres perquè, segons la consellera, "amb l'excusa que no hi ha conveni signat amb el govern espanyol i que l'empresa redactora no vol continuar sumarem cinc anys igual". El grup popular ha registrat una interpel·lació a la nova consellera de Mobilitat, Francisca Gomis (MÉS per Menorca), que es debatrà en el ple de dia 23.

stats