Llei contra l'ocupació
Política 09/02/2024

El PP defensa la llei estatal contra l'ocupació davant "l'increment evident" del fenomen a les Balears

Els senadors del PP per Mallorca Maria Salom i Martí Torres han detallat alguns continguts de la normativa

ARA Balears
2 min
Els senadors del PP Maria Salom i Martí Torres

PalmaEl PP de les Balears ha defensat aquest divendres la proposició de la llei contra l'ocupació que ha impulsat la formació a escala estatal davant "l'increment evident" d'aquest fenomen a l'Arxipèlag i els seus efectes en la convivència.

Els senadors del PP per Mallorca Maria Salom i Martí Torres han detallat alguns continguts de la llei, que el Senat va aprovar dimecres prendre en consideració, assegurant que l'actual normativa "té forats que s'utilitzen de manera fraudulenta". Salom ha criticat la "passivitat" de l'anterior Govern davant aquesta problemàtica i que el govern estatal liderat per Pedro Sánchez "estigui ocupat en altres qüestions".

"L'ocupació està a l'alça i és un problema que va a més, i en la majoria de casos darrere del fenomen hi ha màfies organitzades per delinquir", ha afegit la senadora del PP, que ha indicat que des que Pedro Sánchez és president del govern, "l'ocupació il·legal" s'ha incrementat un 37%. Segons ha afegit, el 2022 es van denunciar 16.726 ocupacions. Salom ha insistit que el fenomen mereix "tolerància zero" perquè atempta contra el dret a la propietat privada, genera conflictes en els edificis i en els barris i té veïns i propietaris "preocupats i atemorits".

El PP va fer valer dimecres la seva majoria absoluta en el ple del Senat per aprovar la presa en consideració d'una proposició de llei orgànica contra l''ocupació', que, entre altres coses, estableix mecanismes per al desallotjament en 24 hores i impedeix l'empadronament en aquest habitatge. La presa en consideració de la proposició de llei orgànica va obtenir els 144 vots a favor del PP i va sumar el suport de Vox i UPN, mentre que el PSOE i els seus socis parlamentaris hi va votar en contra. Ara, la iniciativa passa al Congrés dels Diputats, que la pot rebutjar o aprovar perquè es tramiti a la Cambra Alta.

Segons el text de la proposició de llei, el PP vol que s'obligui al desallotjament de l'habitatge en 24 hores, voluntàriament des que és requerit per l'autoritat, i, si no es fa voluntàriament, transcorregudes 24 hores, es pugui efectuar el desallotjament de manera forçosa. A més, la proposició de llei orgànica impedeix "que els ocupes es puguin empadronar a l'habitatge ocupat" i incrementa les penes previstes en l'article 245 del Codi Penal per aquest assumpte. De la mateixa manera, preveu una modificació de l'article 269 del Codi Penal, afegint la usurpació per la provocació, la conspiració i la proposició per cometre aquests delictes.

stats