Política 01/04/2022

El PP critica el vot "indigne" del PSOE i Podem al trasllat de residus interinsular

La formació considera que es tracta d'un comportament "deslleial" amb els ciutadans de les Balears

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu de caramulls de residus.

PalmaEl PP balear ha criticat aquest divendres el vot "indigne" que han registrat el PSOE i Podem contra l'obligatorietat estatal de finançar el transport de residus interinsular, una mesura que ja s'havia aprovat al Senat i que ara queda tombada al Congrés dels Diputats.

Aquesta esmena, que va ser pactada entre el PP i MÉS per Mallorca, obligava el govern estatal a assumir els cost del trasllat de residus entre les Illes i la Península, un fet que afecta especialment Formentera, "per la triple insularitat que pateix".

Explicacions a Armengol

"Fer una passa endavant en el reconeixement del fet insular i aconseguir estirar el principi de la solidaritat interterritorial en favor de les Balears costa molt", ha manifestat el senador eivissenc, José Vicente Marí. "Armengol haurà d'explicar les raons per les quals els seus diputats han votat d'aquesta manera tan irresponsable i haurà d'explicar al president del Consell de Formentera que el trasllat dels seus residus ja no els va pagar l'Estat", ha afegit.

Així mateix, considera que el comportament de l'esquerra és "deslleial" amb els ciutadans de les Balears i "fidel amb la disciplina que els imposa la presidenta del Govern, Francina Armengol". "El PSOE i Podem són capaços de votar-hi a favor al matí i en contra l'horabaixa, de renunciar a compensar la desigualtat dels funcionaris de l'Estat a les Balears i alhora renunciar a un règim fiscal que compensi els resultats negatius de la nostra condició insular", ha subratllat.

D'altra banda, el diputat del Grup Parlamentari Popular en el Congrés dels Diputats, Miquel Jerez, ha apuntat que, per a ells, la insularitat "suposa una barrera al comerç, a la mobilitat de les persones i les empreses", a més d'un "límit per al desenvolupament".

stats