Política 30/11/2023

El PP critica "l'enorme irresponsabilitat" del PSIB i MÉS per recórrer contra el decret sanitari del Govern al Constitucional

El portaveu dels populars, Sebastià Sagreras, lamenta que es judicialitzin les mesures de l'Executiu per atreure professionals sanitaris

ARA Balears
1 min
El portaveu del PP en el Parlament, Sebastià Sagreras.

PalmaEl PP ha censurat "l'enorme irresponsabilitat" del PSIB i MÉS per Mallorca per recórrer al Tribunal Constitucional contra el decret del Govern que elimina el requisit del català per treballar a la sanitat pública de les Balears. Segons han informat mitjançant un comunicat, els populars consideren que aquest recurs podria dissuadir els sanitaris de venir a treballar a les Illes. D'aquesta manera s'ha expressat el portaveu del PP en el Parlament, Sebastià Sagreras, sobre el recurs que han presentat ambdues formacions, i ha recordat que el decret inclou la declaració de places de difícil i molt difícil cobertura, amb una millora dels complements salarials. "En tres mesos s'han aconseguit cobrir les places d'Oncologia de Can Misses, per exemple", ha dit.

El portaveu popular ha lamentat que, mentre que la presidenta del Govern, Marga Prohens, ha citat aquest dijous tot el sector sanitari per "assolir un gran pacte per la salut", "el PSOE i MÉS donen l'esquena als professionals sanitaris que han celebrat l'aprovació d'aquest decret i totes les seves mesures", continua el comunicat. "Els partits que diuen que no s'ha de judicialitzar la política per justificar una amnistia judicialitzen les mesures del Govern", ha retret Sagreras.

El portaveu ha assenyalat que socialistes i ecosobiranistes "haurien de donar explicacions als professionals sanitaris, els més saturats d'Espanya, i als pacients en llista d'espera". "S'equivoquen completament si volen fer d'això una confrontació lingüística, quan estam parlant de la salut dels ciutadans", ha finalitzat Sagreras.

stats