La nova legislatura a l'Estat

Alejandro Fernández, el maldecap inesperat del PP

El líder del PP català rebutja que Feijóo es reuneixi amb Junts per Catalunya

2 min
Reunió del comitè de direcció del PP, a la seu de Génova

MadridNo és habitual veure un líder del PP a Catalunya esmenant públicament l’estratègia del partit a l’Estat. Per això aquests dies ha sorprès la contundència amb què l’actual president dels populars a Catalunya, Alejandro Fernández, està esmenant l’aposta d’Alberto Núñez Feijóo i la cúpula conservadora per incloure Junts entre els partits amb els quals el PP ha de conversar de cara a una hipotètica –i certament improbable– investidura del dirigent gallec.

“Junts és el meu rival, un partit la tesi essencial del qual és que Espanya és una dictadura dirigida per un rei feixista amb qui es neguen a parlar. Que algú m’expliqui de què hem de parlar amb ells”, tuitejava Fernández aquest diumenge. Dimecres ja havia publicat un altre missatge més críptic, en què deia que estaven a punt de produir-se fotografies que “destruirien la reputació de qui les impulsés”. Entre els missatges de suport rebuts, cap de la resta de dirigents destacats del partit a Catalunya. Fa mesos, Fernández feia públic també el seu rebuig a formar part de les llistes del PP al Congrés, en un moviment que el seu entorn considera que buscava treure’l de la primera línia.

Perquè darrere dels moviments d’Alejandro Fernández hi ha també l’ombra del pròxim congrés del partit –encara sense data–, on tothom dona per fet que Génova imposarà un altre president en lloc de Fernández. Diverses fonts consultades, de fet, atribueixen a aquesta situació els últims missatges del dirigent popular, que, sempre segons les mateixes fonts, sabent que entre les bases cou encara la ferida del 2017, estaria buscant un relat per justificar de portes enfora el seu relleu al capdavant del PP. Fa temps que Fernández ha perdut la confiança del partit, i ni tan sols va poder imposar el seu candidat en la lluita per qui aspirava a l’alcaldia de Tarragona –d’on ell era regidor– en les últimes municipals.

Génova li respon

Des de Génova treuen ferro a la polèmica, però ahir el portaveu del PP, Borja Sémper, li va respondre en roda de premsa que mantenir una trobada amb els grups parlamentaris del Congrés significa “recuperar la normalitat institucional” i que no suposa haver d’estar d’acord amb els postulats dels altres. “Escoltar no vol dir vendre’t”, va avisar.

stats