Política 18/02/2020

El PP denuncia un retard de dos anys en la construcció de l'escola d'hostaleria a Ciutadella

Els conservadors asseguren que les empreses tenen dificultats per contractar personal qualificat

Ivan Martin
2 min
L'antiga estació marítima de Ciutadella hauria d'acollir el nou centre de formació per al sector restauració.

MaóEl Partit Popular de Menorca ha denunciat aquest dimarts el retard en la construcció de la nova escola d’hostaleria de Ciutadella. El projecte va ser anunciat el 14 de febrer de l’any 2018 per la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, i la del Consell de Menorca, Susana Mora. Després de dos anys de l’anunci, els populars consideren que l’equipament és més necessari que mai.

La presidenta del PP Menorca, Coia Sugrañes, lamenta la manca d’iniciativa de les administracions públiques i recorda que la nova escola d’hostaleria és una demanda històrica del sector. “Després de dos anys d’haver-se presentat, no s’ha licitat i no hi ha ni data ni previsió per a la construcció i l'entrada en servei. Els partits d’esquerres se’n riuen i falten al respecte dels menorquins. A la seva ineficaç gestió cal sumar-hi les desavinences internes pel tram de carretera entre Maó i Alaior”, ha destacat.

A més, Sugrañes entén les reivindicacions de l’Associació Menorquina de Cafeteries, Bars i Restaurants, que denuncien el greuge respecte de les altres illes de l’Arxipèlag. “Volem una escola d’hostaleria com ja existeix a Mallorca, on se n'està projectant una segona, i una altra a Eivissa”, ha emfasitzat. També comparteixen la preocupació sobre el dèficit de professionalitat en el mercat laboral, perquè moltes empreses menorquines han tingut serioses dificultats per trobar personal qualificat.

En un altre ordre de coses, la diputada autonòmica Assumpció Pons va interpel·lar al conseller balear d’Educació, Martí March, el passat 17 de setembre en el Parlament sobre aquesta qüestió. De fet, la infraestructura té un pressupost assignat de poc més de dos milions d’euros repartit en dues anualitats.

Els populars creuen que el Govern balear ha destinat aquesta partida a altres accions, i per això preveuen construir-la amb fons procedents de l’Impost del Turisme Sostenible. “El Govern incompleix els objectius de l’impost en finançar actuacions que no tenen res a veure amb el medi ambient. No és la primera ocasió que veim una actuació així, ja que varen fer el mateix amb el Conservatori de Música a Maó”, ha remarcat Pons.

stats