Política 02/02/2022

La dreta de les Balears rebutja limitar el preu del lloguer a les Illes

Els grups parlamentaris s'han posicionat davant l'anunci d'Armengol de regular els preus del lloguer amb el marc de la Llei estatal d'habitatge

2 min
Habitatges de Palma.

El PP balear ha deixat clar aquest dimecres que el seu partit rebutja la limitació del preu del lloguer lliure que recull la Llei d'habitatge de l'Estat, segons ha explicat la portaveu popular Núria Riera. La presidenta del Govern, Francina Armengol, ja va anunciar durant la sessió plenària d'aquest dimarts que limitarà els preus del lloguer lliure amb el marc que atorgui la llei estatal.

Així, els populars han assegurat que limitar el preu del lloguer a totes les illes o a certes zones, anomenades tensionades, suposa generar economia submergida. Segons Riera, aquestes són polítiques "prohibicionistes i intervencionistes que van en contra de la propietat privada". La portaveu també ha recordat la proposta del seu partit per a la reforma fiscal que proposa deduccions dels impostos en matèria d'habitatge.

Per la seva banda, Ciutadans s'ha posicionat en la mateixa línia dels populars. Segons la portaveu Patricia Guasp, limitar el lloguer "és una manera de passar de la decisió del Consell del Poder Judicial" en referència a l'informe que rebutjava l'avantprojecte de la llei d'Habitatge espanyola. A més, Guasp ha argumentat que aquesta mesura fa créixer el mercat negre del lloguer i redueix l'oferta.

Al contrari, i seguint la línia estatal, Unides Podem ha donat suport a tensionar totes les Balears per regular el lloguer. De fet, el portaveu Alejandro López ha insistit en el fet que l'habitatge "s'ha de veure com un dret i no una eina d'especulació".

Igualment, el grup socialista ha reiterat el seu suport a la presidenta. Tot i això, la portaveu Pilar Costa ha recordat que "s'ha de determinar què és una zona tensionada", però ha celebrat que aquesta "és la primera llei d'habitatge espanyola i és una bona notícia" perquè, coincidint amb el soci de govern, "l'habitatge és un dret constitucional", ha dit.

stats