Política 18/02/2022

El PP de les Balears enforteix el seu projecte polític per afrontar la darrera part de la legislatura

El partit inicia la campanya 'El protagonista ets tu' per apropar-se a la ciutadania: "Fer carrer, carrer i carrer"

2 min
El vicesecretari d'Innovació, Vicenç Roig, i la secretària general del PP, Sandra Fernández

PalmaEnmig de la guerra política dins el PP estatal entre la direcció nacional, liderada pel president del partit, Pablo Casado, i el secretari general, Teodoro García Egea, contra la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, el PP balear comença a cremar fases per afrontar la darrera part de la legislatura amb un projecte polític més solidificat. Aquest divendres la secretària general autonòmica, Sandra Fernández, i el vicesecretari regional d'Innovació, Vicenç Roig, han presentat la campanya 'El protagonista ets tu', que es durà a terme fins al mes de setembre, i amb la qual es pretén "obrir el PP a la societat" o, en resum, "fer carrer, carrer i carrer".

El congrés regional del passat 24 de juliol marcà l'inici d'una nova etapa del partit a escala autonòmica, amb el relleu de Biel Company i una direcció liderada per la diputada popular en el Congrés dels Diputats, Marga Prohens. Un congrés, per cert, on els protagonistes de la batalla interna actual del partit vingueren per mostrar el seu suport a Prohens. Aquest canvi de lideratge ha suposat un projecte de renovació interna, un nou organigrama. "No volíem quotes, hem aconseguit un organigrama equilibrat en què totes les illes estan representades", ha volgut destacar Fernández.

La renovació s'ha fet a pràcticament tots els nivells, com ara les juntes locals de Mallorca, Menorca i Eivissa, cercant, d'aquesta manera, "una força territorial clau i principal". Després d'aquesta primera fase, el partit s'ha centrat a "materialitzar el projecte polític" durant els mesos de gener i febrer, i ara es passa a l'acció: "Obrir el PP a la societat, estar present al carrer", sobretot en recerca d'un vot juvenil que no acaba de retenir.

Si Prohens i Fernández han propugnat un missatge d'unitat en el conflicte intern del PP, en l'avanç del projecte polític balear el missatge s'ha centrat a oferir "una alternativa liberal a la imposició i sectarisme de l'esquerra". Aquestes són unes paraules que s'assimilen al que ha succeït al llarg d'aquests dies, sobre l'aprovació de la llei turística com un decret llei, i el fet que no s'hagi tramitat des d'un principi com un projecte de llei. El PP aquí ha criticat que mitjançant un decret s'hagi "imposat" la limitació de places turístiques i les altres mesures com la circularitat o la sostenibilitat ambiental, sense passar abans pel debat públic al Parlament.

Així, s'ha fet incís en el "model liberal", prioritzant "donar una alternativa real als ciutadans que permeti crear el seu projecte de vida". "Centrar-se en la persona, l'única protagonista de la seva vida, enfront del col·lectivisme que vol imposar l'esquerra", ha afirmat Fernández. Al·ludint a les similituds que s'han establert entre Díaz Ayuso i Prohens, la frase recorda el lema de la presidenta madrilenya en la campanya electoral del passat maig –'Socialisme o llibertat' inicialment, i 'Comunisme o llibertat' després–, encara que el missatge se centri més en el 'model liberal' que no en la 'llibertat'.

Finalment, el vicesecretari d'Innovació ha exposat que tota la informació recaptada en la campanya es convertiran en propostes de govern a través de distints fòrums que s'aniran celebrant d'aquí al setembre, quan es donarà per finalitzada aquesta etapa. El primer ha avançat que tindrà lloc el 5 de març, i tractarà problemàtiques relacionades amb la família, com l'envelliment, la conciliació o la igualtat.

stats