Política 18/03/2022

El PP presenta un paquet de mesures econòmiques en forma de PNL "a disposició del Govern"

La presidenta del partit, Marga Prohens, critica que l'Executiu es "faci fotos" en lloc de concretar

2 min
Marga Prohens, aquest matí en una roda de premsa.

PalmaLa presidenta del Partit Popular, Marga Prohens, ha anunciat aquest divendres que la formació presentarà en el proper ple una proposició no de llei amb un paquet de mesures per fer front a la crisi derivada de la guerra a Ucraïna, davant "l'immobilisme" del Govern. "Es van fent moltes fotos, moltes reunions, però no s'està concretant", ha denunciat Prohens, qui adverteix que "si la presidenta trepitjàs el carrer i deixàs la moqueta del Consolat, veuria que la gent no pot més".

Per una banda, el paquet de mesures del PP insisteix en la davallada d'impostos, fet que la presidenta del Govern, Francina Armengol, ja ha qualificat de "populisme fiscal". En aquest sentit, els populars proposen "un IVA superreduït, davallada d'impostos en els hidrocarburs o reduir l'IRPF a les famílies". Per altra banda, la formació demana ajudes per a determinats sectors econòmics: "Ajudes directes per al transport –tant mercaderies com passatgers–", "ajudes als pagesos" o "taxes 0 en els ports, perquè els pescadors puguin descarregar", ha destacat.

La presidenta del Partit Popular a les Illes ha advertit que "la presidenta del Govern ja hauria d'aprovar en el Consell de Govern de dilluns el primer paquet de mesures concretes". "No val esperar al que farà Europa o el govern de Pedro Sánchez, perquè tornarà a passar com amb la pandèmia", ha lamentat.

"Nosaltres posam el nostre coneixement a l'abast de la presidenta del Govern, però a les fotos no ens hi trobaran. Fent feina, sempre", ha mantingut Prohens. El seu discurs ha estat marcat per la seva manera de fer "oposició constructiva", segons ella mateixa, "El PP vol assumir la responsabilitat com a alternativa de Govern, com a principal partit de l'oposició", ha afirmat, "des de la lleialtat institucional".

Inflació i impostos

"S'ha d'actuar ja, el govern d'Armengol ha arribat tard i malament a totes les mesures per pal·liar la crisi econòmica derivada del covid", ha criticat la presidenta dels populars. "Ara que puja tot, és el moment d'abaixar impostos", ha defensat Prohens, qui ha recordat que la seva formació va presentar el febrer "una llei de reforma fiscal per abaixar en 200 milions d'euros els impostos als ciutadans de les Illes Balears".

En aquest sentit, ha mantingut que "fa un any que la inflació augmenta progressivament" i que fa mesos que denuncien que "és la major pujada de preus dels darrers 30 anys". "És un problema que fa mesos que ens tenia a tots en alerta menys els que estan tancats al Consolat. Ara ja és una situació d'urgència, i els transportistes ho varen deixar clar dilluns", ha alertat.

stats