Camí del 23-J
Política 27/06/2023

El PP accepta un cara a cara amb Sánchez a Atresmedia

Feijóo rebutja la proposta de RTVE perquè "no confia en la neutralitat" de l'ens

2 min
Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo ahir a la Moncloa.

MadridQueda poc més d'una setmana perquè comenci oficialment la campanya electoral per al 23-J i l'embolic sobre els debats electorals es comença a aclarir tímidament. El PP ha acceptat aquesta tarda un cara a cara entre Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo a Atresmedia i ha rebutjat el que havia plantejat RTVE. Els populars ja es van negar a acceptar la proposta que van llançar els socialistes fa uns dies de celebrar sis cara a cara fins al dia de les eleccions. A canvi, van proposar un debat amb Sánchez si Yolanda Díaz "delegava" la representació del govern espanyol en el líder del PSOE, tot i que també es mostraven disposats a celebrar un debat a tres. Finalment, el PP accepta un cara a cara amb Sánchez –encara que Díaz no s'hagi pronunciat sobre si delega o no la seva representació– que serà el 10 de juliol i estarà organitzat per Atresmedia.

L'estira-i-arronsa sobre aquesta qüestió fa dies que dura i la majoria dels focus estaven situats en el PP. Aquesta tarda, el vicesecretari d'acció institucional dels conservadors, Esteban González Pons, ha enviat una carta a la directora de RTVE, Elena Sánchez, per rebutjar el seu oferiment de cara a cara perquè "no confia en la neutralitat" de l'ens. Ha avisat, a més, que el PP estarà "pendent" del que la ràdio i la televisió públiques facin "amb els debats en aquesta campanya". En canvi, els populars sí que han acceptat el debat proposat per Atresmedia perquè asseguren que el grup va ser el primer a convidar-los. El PSOE també ha avalat aquest cara a cara, però fonts de la formació lamenten que el PP rebutgi el de RTVE i d'altres mitjans. Recorden, de fet, que ells estan disposats a celebrar tots els debats que se'ls proposin.

Debat a set?

A banda del cara a cara, el PP també està disposat a participar en un debat a set a Atresmedia, és a dir, on participin PSOE, PP, Vox, Sumar, ERC, PNB i EH Bildu. Una proposta que va llançar ja fa uns dies Yolanda Díaz i que els populars no han dubtat a acceptar. Ho veuen com una manera de contrarestar les crítiques del PSOE als seus pactes amb l'extrema dreta i girar la truita per burxar amb les aliances que han mantingut al llarg de la legislatura amb els partits independentistes catalans i bascos. Els socialistes de moment no han acceptat aquest format i asseguren que l'oferta d'un debat a set no els ha arribat per part d'Atresmedia –expliquen que la proposta que tenen sobre la taula és un debat a quatre entre PSOE, PP, Sumar i Vox–, sinó que és el PP qui ho ha posat sobre la taula.

stats