Política 05/11/2019

El PP accepta l'ajornament de la compareixença de Sevilla però li diu que doni la cara

Red Eléctrica debat internament qui ha de ser l'interlocutor per oferir explicacions sobre la situació energètica de Menorca

Ivan Martín
1 min
El Cap de Fibló va provocar que mitja illa quedés sense subministrament elèctric durant 56 hores.

MaóEl Partit Popular de Menorca insisteix en la necessitat que sigui el president de Red Eléctrica España, Jordi Sevilla, qui doni les pertinents explicacions sobre l'apagada elèctrica viscuda l'any passat a Menorca, com també que doni a conèixer les mesures que s'han adoptat per solucionar la situació d'aïllament elèctric que pateix l'illa. L'exigència dels populars arriba després d'ajornar la compareixença prevista per a aquest dijous en Comissió d'Economia, a la qual inicialment hauria d'haver assistit l'exministre socialista.

De tota manera, la diputada del PP Asunción Pons ha acceptat l'ajornament de la compareixença "per cortesia parlamentària", però recorda que "creim que la presència de Jordi Sevilla és inevitable". Cal remarcar que Red Eléctrica España argumenta que s'ha de trobar l'interlocutor executiu més oportú per oferir els detalls de l'operativa elèctrica a Menorca. Fins i tot, Pons dona facilitats perquè el màxim dirigent de la companyia doni la cara: "Acceptam que l'acompanyin tècnics o altres representants de l'empresa", ha dit.

Els conservadors reclamen el compliment adoptat per la Mesa de la Comissió d'Economia, que havia inclòs en l'ordre del dia la compareixença del president de Red Eléctrica España, i insten Jordi Sevilla a donar les explicacions que els ciutadans de Menorca reclamen.

stats