Política 05/08/2020

Ports inverteix 433.000 euros en plaques fotovoltaiques al port exterior de Ciutadella

Marc Pons anuncia que el concurs per gestionar el varador de Ciutadella es resoldrà el setembre

Ivan Martin
2 min
Marc Pons ha presentat el projecte d'instal·lació de plaques solars acompanyat de representants de diverses institucions.

MaóEl Govern balear, a través de Ports IB, ha invertit 433.000 euros en la instal·lació de plaques fotovoltaiques al port exterior de Son Blanc, a Ciutadella, cosa que representa l’actuació més ambiciosa per convertir totes les instal·lacions portuàries de les Balears en autosuficients, segons ha destacat aquest dimecres el conseller de Territori i Mobilitat del Govern balear, Marc Pons, durant la visita efectuada a la infraestructura ciutadellenca.

Es tracta d’una iniciativa que comença a Ciutadella, però es complementarà a diversos ports de la Comunitat, com per exemple Sòller, Pollença, Portocristo, Portocolom, la Colònia de Sant Jordi i Cala Rajada. “El repte de Ports IB és aconseguir l’autosuficiència energètica a totes les nostres instal·lacions. En el cas de Ciutadella, el projecte permetrà cobrir 1.600 metres quadrats de plaques fotovoltaiques i entrarà en funcionament aquest mateix mes”, assenyala Pons.

Pons recorda que el conjunt de la inversió per a les Balears ascendeix a un milió d’euros i emfasitza altres actuacions que, de manera paral·lela, s’estan duent a terme en matèria d’energies netes: “Continuam canviant la flota de vehicles per passar-los a elèctrics, a més d’adequar 31 punts de recàrrega a les infraestructures portuàries, quatre a Son Blanc i quatre més a l’antic port de Ciutadella”.

D’altra banda, el també president de Ports IB ha anunciat que el Consell d’Administració de l’òrgan públic decidirà el setembre l’empresa adjudicatària que gestionarà el varador de Ciutadella els pròxims 25 anys: “S’hi han sol·licitat més informes qper assegurar-nos que es tracta d’un procés transparent i per garantir que aquest tipus de contractacions es tirin endavant amb tot en ordre. Desconeixem la decisió final del Consell, tot i que la previsió és que es pronunciï al setembre”.

stats