Política 09/11/2019

La policia obliga a desmuntar la paradeta de l'Assemblea Sobiranista a Palma

Els agents han assegurat que segueixen ordres de la Junta Electotal i l'entitat afectada reclama el seu dret d'expressió

Ara Balears
1 min
Els membres de la pareta abans de ser obligats a desmuntar-la

PalmaL'Assemblea Sobiranista de Mallorca ha informat que aquest dissabte a les 11.45 la policia els ha obligat a desmuntar la taula informativa que l'entitat té cada dissabte al carrer de Sant Miquel de Palma i que disposa del corresponent permís municipal. "Els agents de la policia ens han dit que seguien ordres verbals de la Junta Electoral, que no tenien l'ordre per escrit i que ja ens diran si ens multen o no", indiquen en un comunicat.

Des de l'Assemblea recorden que "l'article 53 de la Llei Orgànica 5/1985, de 19 de juny, del Règim Electoral General (LOREG), referent a la jornada de reflexió, només prohibeix la propaganda i campanyes electorals de partits, coalicions i federacions, i que l'Assemblea Sobiranista de Mallorca no és ni partit, ni coalició ni federació, ni fa propaganda electoral a la taula informativa".

Per tant, els sobiranistes consideren "que els jutges espanyols de la Junta Electoral s'han excedit en les seves atribucions i han vulnerat el dret fonamental a la llibertat d'expressió. Es veu que no els agrada que diguem ben clar i amb veu alta enmig del carrer que Madrid ens roba i que volem la independència. Hi tornarem dissabte que ve!", destaquen en un comunicat.

stats