28M
Política 07/08/2023

Podem inicia un ERO per tancar la seu de les Balears

El partit preveu fer caure nou de les seves delegacions territorials

ARA Balears
2 min
El candidat de Podem al Consell de Mallorca, Iván Sevillano; La candidata al Parlament, Antònia Jover, i la candidata a l'Ajuntament de Palma, Lucía Muñoz, durant la presentació dels cartells electorals de Podem.

PalmaPodem ha anunciat als treballadors l'obertura d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) pel qual preveu el tancament de nou de les delegacions territorials, inclosa la de les Balears, i l'acomiadament d'almenys la meitat de la plantilla, a conseqüència de la pèrdua de representació institucional a les eleccions autonòmiques del 28 de maig i a les generals del 23 de juliol.

Podem assumeix que s'enfronta "a un nou escenari" després de les dues cites electorals que, a més de la pèrdua de pes polític, suposa una important reducció d'ingressos. En concret, revela que una "valoració inicial" situa les pèrdues en un 70% en l'àmbit estatal i en un 90% aproximadament als territoris.

Segons ha informat Europa Press i ha confirmat l'ARA Balears, el partit ha anunciat l'extinció dels contractes i el tancament dels centres de treball a nou autonomies: Aragó, Astúries, les Balears, les Canàries, Castella - la Manxa, Cantàbria, Galícia, Madrid i el País Valencià, a més d'una reducció de plantilla a la seu central. Podem subratlla la reducció d'escons als parlaments autonòmics i a les Corts Generals com a justificació d'una "profunda reorganització del partit en tots els àmbits" per adequar-se "al descens de recursos que això suposa".

Només cinc diputats al Congrés

El 23-J, Podem es va presentar a les eleccions sota el paraigua de Sumar liderat per Yolanda Díaz, que va obtenir un total de 31 escons amb un 12,31% dels vots. D'aquests, només cinc pertanyen a Podem.

Dos mesos abans, el partit ja havia perdut abundant pes territorial en els comicis del 28 de maig, i quedà sense representació a dos llocs importants, Comunitat de Madrid i el País Valencià, i no va assolir tampoc el seu objectiu d'entrar als parlaments regionals de Castella - la Manxa i Cantàbria. A més, va veure frustrada la seva intenció de sumar amb el PSOE a nombrosos territoris i fins i tot van perdre executius autonòmics que ja tenien, com és el cas del País Valencià, les Balears o Aragó.

stats