Eleccions
Política 24/01/2023

Podem Balears tindrà "una representació abundant" a l'acte de Sumar a Mallorca

Yolanda Díaz aterrarà divendres a les Illes per continuar amb el seu "procés d'escolta" amb vista a les eleccions generals

1 min
Yolanda Díaz en l'acte de presentació del seu projecte polític, Sumar

PalmaLes tensions entre Podem i la vicepresidenta segona del govern estatal, Yolanda Díaz, a les Balears es viuen amb menor intensitat. Divendres Díaz aterrarà a Mallorca amb la plataforma Sumar per continuar amb el seu "procés d'escolta", i la formació morada illenca ha confirmat a l'ARA Balears que hi haurà "una representació abundant" del partit a l'acte.

L'anunci de la ministra de Treball que Sumar no arribava a les eleccions autonòmiques i municipals del pròxim maig no va sorprendre els representants balears de Podem, que ja treballaven en aquest escenari abans que es fes oficial. La sintonia entre Díaz i el vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, és patent, i recentment va acudir a un gran esdeveniment de Sumar a Madrid, tot i que deixarà la política després d'aquesta legislatura.

En una entrevista amb aquest diari, Yllanes reconeixia que Unides Podem "serà una part molt important del projecte de Díaz, no pot ser d'altra manera". "La seva feina serà cercar el consens entre totes aquestes forces", explicava. Així, es dona pràcticament per segura la presència d'Yllanes a l'acte de Sumar, a més de la coordinadora autonòmica de la formació morada, Antònia Jover, o el secretari d'Organització del partit, Alejandro López.

stats