Política 14/05/2019

Podem vol que l'any 2035 les Balears siguin 100% renovables, 15 anys abans de les previsions del Govern actual

El candidat Juan Pedro Yllanes acusa els càrrecs del PSOE i els PP de beneficiar-se de les portes giratòries

Maria Fuster
1 min
Els candidats d'Unides Podem a Menorca

PalmaLa formació morada vol que Menorca, on Podem ha fet campanya aquest dimarts, sigui la punta de llança per aconseguir una transició energètica cap a les energies netes. Asseguren que l'any 2030 aquesta illa podria ser 100% renovable. Per a la resta d'illes, asseguren que seria l'any 2035, és a dir, 15 anys abans que les previsions del Govern actual.

El candidat d'Unides Podem al Govern balear, Juan Pedro Yllanes, ha explicat durant la seva visita a Maó que "tenim un model energètic totalment insostenible. Si volem garantir el futur dels que venen darrere nosaltres no podem mantenir aquest model, que ha estat el preferit durant 30 anys pel PP i el PSOE. El bipartidisme ha trobat una oficina de col·locació per als alts càrrecs que deixen la vida política a grans companyies energètiques".

La formació aposta per la creació d'un institut balear de l'energia amb participació pública que impulsi plans a cada illa adequats al territori.

Per la seva banda, la candidata a presidir el Consell de Menorca, Cristina Gómez, ha dit que "el quilowatt més eficient és aquell que no es consumeix. Abans de res, eficiència energètica. Hem d'implementar les polítiques de l'agenda urbana i poder accedir a fons europeus".

D'altra banda, Pablo Jiménez, número u per Menorca a les llistes del Parlament, ha explicat que, "de manera transitòria, necessitam el segon cable per garantir el suministrament energètic a l’illa de Menorca. Apostarem per les energies renovables a les teulades, a les administracions públiques, perquè la ciutadania pugui accedir a l'autoconsum de la manera més fàcil possible".

stats