Polèmica
Política 12/02/2024

El ple del Consell de Mallorca acaba amb polèmica: "Quin fàstic!"

La institució insular s'ha reunit de manera extraordinària arran de la dimissió de l'exconsellera d'Hisenda Pilar Bonet, implicada en un presumpte cas de desfalc

ARA Balears
1 min
El ple extraordinari s'ha dut a terme aquest dilluns al matí

PalmaEl conseller de Presidència del Consell de Mallorca, Antoni Fuster, ha demanat "respecte" al conseller socialista Javier de Juan, després que aquest digués "quin fàstic!" quan aquest ha comparat la reacció de la institució a la dimissió de Pilar Bonet amb la que va tenir l'anterior equip de govern amb relació als casos de menors tutelades. "Ara podria montar un xou com Neus Truyol a l'Ajuntament de Palma, però per dignitat a aquesta casa no ho faré. Esper que vostè tingui la mateixa", ha respost Fuster al comentari de De Juan, segons ha recollit Europa Press.

El Consell, que s'ha reunit de manera extraordinària aquest dilluns, ha viscut una tensa sessió arran de la dimissió de Pilar Bonet com a consellera d'Hisenda per la seva presumpta implicació en un desfalc. La reunió s'ha vist esquitxada per les acusacions creuades entre la dreta i l'esquerra sobre la manera d'afrontar i reaccionar davant els casos de corrupció o irregularitats per part de l'anterior equip de govern i amb especial menció per part del PP i de Vox als casos de menors tutelades.

Així, l'equip de govern i els partits que li donen suport han insistit al llarg del ple en el fet que el cas de Bonet no afecta la institució, en tractar-se d'una qüestió que tindria a veure amb una etapa laboral anterior, en contraposició amb casos com el de les menors tutelades. El PP i Vox han insistit a elogiar el temps de reacció una vegada es va conèixer el cas i la voluntat d'actuar de manera transparent.

stats