Cort no preveu concedir l'autogestió a la Platja de Palma

La plataforma Per una Platja de Palma Cívica demana a l'Ajuntament més autonomia com a districte perquè se senten "desemparats" i "desprotegits"

La plataforma Per una Platja de Palma cívica, formada per  veïns , hotelers i  restauradors  de la zona, va reunir-se ahir dimecres i va demanar ahir a Cort poder autogestionar-se com a districte independent. Denuncien que l'Ajuntament no els fa cas i té la zona completament abandonada. Segons diuen, és víctima de renous, brutor, incivisme i manca de presència de la Policia Local.

Avui, la portaveu de l'equip de govern, Susanna Moll, ha dit que "no preveu la  possibilitat  de concedir l'autogestió". A més, ha recordat que hi ha una comissió de seguiment per controlar el que passa en aquesta zona de tanta activitat turística. 

"La Platja de Palma és una zona que excedeix també el municipi de Palma i inclou parts de Llucmajor amb les quals compartim serveis municipals", ha recordat Moll. En aquest sentit, la regidora ha dit que s'estan fent esforços per establir una col·laboració entre els dos consistoris i ha assegurat que s'ha incrementat el servei de seguretat i hi ha més policies que abans.  Moll també ha recordat que durant el 2018 s'ha passat de tenir 20 a 35 policies locals diaris a tota la zona de l'Arenal. 

L'Ajuntament diu que s'han fet inversions importants en aquesta zona, com el lot 2 d'infraestructures, que està dotat amb més de quatre milions d'euros, i el de neteja, a través del qual s'han invertit 20 milions d'euros per fer net amb aigua almenys una vegada al mes". Aquestes xifres, segons Moll, avalen l'esforç que està fent el Consistori en aquesta zona de Ciutat. 

El portaveu de Ciutadans, Josep Lluís  Bauzà , ha recriminat a Cort el seu estat de "paralització", que, segons aquesta formació, ha provocat que els veïns hagin volgut demanar aquest "règim cantonal".

Pel que fa al grup popular, la regidora Marga Duran ha dit que no estan d'acord que Cort concedeixi l'autogestió a aquesta zona i ha declarat que la solució  implica  aprovar l'ordenança de la via pública al més aviat possible, a més d'augmentar la presència de la Policia Local.

La plataforma Per una Platja de Palma Cívica ja ha anunciat que farà una recollida de firmes de residents i treballadors d'establiments hotelers i sindicats per guanyar suport. 

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF