Política 29/10/2018

'Per un bon finançament' reclama a l'Estat que pagui 5.000 milions dels 8.800 que Balears té de deute

Els partits que governen el Consell de Mallorca han desplegat una pancarta en suport de l'entitat

Carles Tudurí
1 min
Acte de suport del Consell de Mallorca a la plataforma Per un bon finançament.

PalmaLa plataforma "Per un bon finançament" reclama que l'Estat pagui 5.000 milions d'euros dels més de 8.800 que la comunitat balear ha acumulat com a deute "a causa d'una deficiència en el seu finançament". L'entitat aquest dilluns ha rebut el suport dels partits que formen part de l'equip de govern del Consell de Mallorca.

Joan Forteza, president de la Federació d'Associacions de Veïns de Palma, que forma part d'aquesta plataforma, ha destacat que el mal finançament de les Illes provoca mancances en educació i sanitat. "Tenim encara 116 barracons on estudien els nostres fills i llistes d'espera als hospitals", comenta.

Miquel Rosselló, un altre dels portaveus del grup, en el qual participen, entre d'altres, els sindicats, PIMEM, l'Obra Cultural Balear i Unió de Pagesos, ha destacat que és necessari un canvi de model perquè les Illes puguin rebre el finançament suficient per fer front a les seves necessitats.

L'acte de suport del Consell s'ha realitzat amb el desplegament d'una pancarta reivindicativa en el qual han participat MÉS, el PSIB i Podem, que han mostrat malestar pel fet que Ciutadans i el Partit Popular s'hagin oposat a desplegar la pancarta a la façana de la institució.

stats