Política 31/05/2023

Pimeco demanarà al nou govern potenciar el turisme de creuers i ferris

La patronal també reclamarà un canvi en la política actual que en limita l'arribada a Mallorca

ARA Balears
2 min
Megacreuers, una nova passa cap a la massificació

PalmaLa patronal del petit i mitjà comerç de Mallorca, Pimeco, ha demanat aquest dimecres al nou govern potenciar el turisme de creuers i ferris, adaptats a les exigències ambientals sostenibles mitjançant bonificacions, així com penalitzar-ne la no implementació i canviar la política actual que en limita l'arribada a l'illa.

Segons ha informat la patronal en un comunicat i ha recollit Europa Press, el president d'aquesta, Antoni Fuster, ha demanat al PP que "no faci polítiques que posin en risc la principal font de riquesa de la Comunitat Autònoma, el turisme". En aquest sentit, Fuster ha assegurat que des de l'entitat aposten pels creuers "perquè són una font molt important d'ingressos per al petit i el mitjà comerç".

També han expressat satisfacció davant el canvi de govern municipal i han insistit en la "necessitat de canviar les polítiques de mobilitat a la ciutat per fer-la sostenible però accessible". Així, ha assenyalat que les polítiques de mobilitat que ha fet el Govern del pacte d'esquerres a Cort ha fet molt de mal al petit comerç del centre de Palma" i ha destacat diverses propostes de la patronal per "millorar i ajudar" aquest sector del comerç.

D'aquesta manera, ha plantejat "mantenir la gratuïtat o el descompte en el bitllet de transport per les compres en el petit comerç durant tot l'any, així com l'adopció de polítiques públiques que afavoreixin l'accés de la gent a Palma, als mercats municipals i al centre de la ciutat".

D'altra banda, ha demanat "eliminar la venda ambulant il·legal, establir un període de rebaixes regulat i definit, perseguir les falses rebaixes i vigilar el compliment de comerços 'outlet', així com les falsificacions".

Entre altres peticions, la patronal ha reclamat "frenar la incessant pèrdua de petits establiments, fomentant la digitalització, la formació del sector per adaptar-se als nous hàbits de consum, i mantenir els bons comercials durant tota la legislatura".

Finalment, Fuster ha proposat crear una taxa a les grans empreses de repartiment i distribució de comerç electrònic, mantenir la regulació dels horaris comercials i, en cas de diumenges i festius, reduir els deu dies anuals".

stats