Partits
Política 21/01/2023

El Pi reclama mesures per evitar que les multinacionals facin desaparèixer el comerç local

Josep Melià: "El comerç de proximitat és fonamental per no perdre la nostra identitat"

ARA Balears
1 min
Xisca Mora, Josep Melià i Carles Cabrera

PalmaEl Pi ha registrat un total de 42 esmenes al projecte de llei dels Àmbits Municipals d'Impacte Comercial (AMIC) per dinamitzar els centres urbans comercials i donar més potència al comerç de proximitat. Els regionalistes consideren que és cabdal protegir i ajudar els comerços locals per evitar que les grans multinacionals els guanyin més terreny i posin fi a la seva existència.

En aquest sentit, el portaveu de la formació, Josep Melià, ha defensat que "el comerç de proximitat és fonamental per no perdre la nostra identitat i no ser engolits per les grans multinacionals que l'únic que cerquen és incrementar el compte de resultats".

Segons ha informat el partit regionalista, a través d'un comunicat, les esmenes presentades pretenen, principalment, potenciar el paper de les patronals del comerç de proximitat. "A través d'aquestes esmenes s'aconseguiria que les patronals poguessin ser promotores i gestores dels AMIC. Al projecte de llei aprovat pel Govern no se'ls dona cap funció", ha destacat Melià.

A més, els regionalistes han reclamat que s'elimini l'obligatorietat d'haver de crear un grup de treball entre els promotors d'un AMIC i l'Ajuntament com a passa necessària perquè l'AMIC vagi endavant. "Volem que se simplifiqui la tramitació administrativa i que l'Ajuntament tingui una intervenció menor per garantir l'autonomia de funcionament. Volem que els AMIC siguin una realitat i la tramitació no ho ha de fer impossible".

stats