Política 23/05/2023

El Pi protegirà el petit comerç amb la prohibició de noves grans superfícies

El candidat a Cort, Carles Cabrera, proposa crear targetes gratuïtes d'estacionament per als clients de les botigues del centre de Palma

ARA Balears
2 min
Josep Melià i Carles Cabrera, a les galeries d'Els Geranis a Palma.

PalmaEl Pi - Proposta per les Illes Balears impedirà l'obertura de noves superfícies comercials amb l'objectiu de protegir el petit comerç. "Evitarem l’obertura de noves grans superfícies que acabarien per enfonsar i deixar a zero el comerç local que ja de per si està en una situació delicada", ha dit Josep Melià, el candidat d'El Pi a la formació al Parlament, aquest dimarts dematí a les galeries comercials d'Els Geranis, a Palma.

“El Pi és un gran defensor del comerç de proximitat. Duim en el nostre ADN la defensa del petit i mitjà comerç, i per això impedirem l’obertura de qualsevol nou centre comercial als afores de la ciutat. Modificarem el Pla d’equipaments comercials per fer-lo més restrictiu i impedir definitivament que no es faci cap nova superficial comercial als afores de les nostres ciutats i pobles”, ha assegurat el candidat.

Melià ha assenyalat que la formació reduirà l’IBI i la taxa de fems als comerços emblemàtics, i que habilitarà targetes gratuïtes d’aparcament per als clients del comerç de proximitat. “Defensarem els comerços emblemàtics a través de beneficis fiscals, també apostarem perquè les zones urbanes estiguin ben cuidades, actives, amb animació i en bones condicions. També apostarem perquè els clients del comerç local tinguin aparcament gratuït, ja que és evident que pateixen un greuge comparatiu amb els clients de les grans superfícies que aparquen de franc”.

Així mateix, el candidat a Cort, Carles Cabrera ha assenyalat que a Palma s’han d’impulsar mesures per facilitar l’accés dels clients als comerços de proximitat. “Cada dia és més complicat accedir als comerços del centre de Ciutat. Quan governem a Cort habilitarem targetes gratuïtes d’estacionament. Els preus dels aparcaments no s'aturen de pujar i són un fre per als clients. També impulsarem aparcaments dissuasius de bon de veres, amb busos llançadora que connectin amb el centre de la Ciutat. Tenim una línia de metro totalment insuficient, que hem de fer xarxa, així com una EMT amb massa poques freqüències. Totes aquestes mancances són un còctel perfecte que acaba asfixiant els petits comerços locals i que hi hem de posar remei”.

stats