28-M
Política 22/05/2023

El Pi proposa transferir les competències de bus i tren al Consell

La formació també es decanta per la creació d'una xarxa de metro a Palma, en substitució del projecte de tramvia

ARA Balears
2 min
Els candidats d'El Pi a Cort, Coloma Bover i Carles Cabrera, i els candidats de la formació al Consell, Antoni Salas i Magdalena Vives.

PalmaEl Pi proposa que les competències de transport públic, especialment la gestió de les línies de bus i tren, es transferesquin del Govern al Consell de Mallorca. Segons la formació, "aquesta transferència permetria crear un Pla de mobilitat realista i coherent que ajudaria a eliminar la saturació de les carreteres de l'illa".

"No és realista que el govern tingui les competències en transport públic (bus i tren) i el Consell en carreteres. Només si la mateixa institució té les dues pot fer un pla realista i coherent de mobilitat”, ha explicat el candidat d'El Pi al Consell, Antoni Salas, acompanyat per la número 2 de la llista, Magdalena Vives, aquest dilluns dematí a l'estació de metro de la UIB.

“El Pi vol que la xarxa de tren s’estengui per tot Mallorca. És necessari fer el trajecte del tren de Llevant; això sí, que el tren no xapi Manacor en dos. La línia hauria d’envoltar la ciutat, passar per devora l’hospital, fer-hi una aturada i continuar el seu trajecte fins a Cala Rajada”, ha afegit Salas.

A Palma, metro en lloc de tramvia

El candidat d'El Pi a l'Ajuntament de Palma, Carles Cabrera, proposa que s'ampliïn les línies de metro en lloc de crear una nova xarxa de tramvia. “No creim que el tramvia dins Palma sigui una solució, tot el contrari. Creim que els carrers ja van saturats per encara afegir-li un altre vehicle. Per això, des d’El Pi apostam per crear una xarxa de metro que connecti tota la ciutat. Des del Parc BIT, passant per Son Espases i arribant a altres punts com la Vileta, Son Rapinya, Son Moix o Pere Garau. És veritat que les obres del metro poden ser més costoses o molestes, però després, en anar per davall terra, no tens un altre vehicle que fa nosa als carrers de Ciutat i es podrien ampliar les zones per als vianants”, ha manifesta Cabrera, acompanyat de la número dos de la candidatura, Coloma Bover.

stats