Política 06/03/2023

El Pi carrega contra la promesa d'Armengol d'ampliar el tren: "En vuit anys, ni un centímetre de via fèrria"

La presidenta del Govern es va comprometre a portar el servei ferroviari fins a Artà, Alcúdia, Capdepera, Llucmajor i Campos

ARA Balears
2 min
Tren de Mallorca

PalmaDesprés que Francina Armengol asseguràs aquest cap de setmana que, si governen, en la pròxima legislatura ampliaria el tren fins a Artà, Alcúdia, Capdepera, Llucmajor i Campos, El Pi ha criticat la promesa afirmant que "en vuit anys no s'ha fet ni un centímetre de via fèrria". "De paraules, discursos i retòrica, molts, però cap realitat", ha expressat el portaveu parlamentari regionalista, Josep Melià, en roda de premsa.

Armengol va assegurar que en la seva "aposta per la mobilitat sostenible" estendran les línies de tren arreu de Mallorca i, a més, també es va comprometre a fer arribar el tramvia de Palma a Calvià. A través d'una nota de premsa, el PSIB va remarcar que el transport públic i la mobilitat sostenible són un dels eixos clau de la seva política per a Mallorca i les Balears i van recordar que durant el seu mandat s'han posat en marxa projectes com el tramvia de Palma o el tren del Llevant (una reclamació històrica).

Després de l'anunci d'aquesta "ferma aposta per reforçar el transport públic", la presidenta del Govern balear va fer una piulada en el seu compte personal de Twitter on assegurava que "impulsar més transport públic és l'únic camí per garantir el dret a la mobilitat i a la sostenibilitat". Aquesta piulada va generar molta polèmica a les xarxes socials i foren molts els que contestaren a la presidenta balear amb diverses crítiques de la situació del transport públic mallorquí en l'actualitat.

D'altres consideren que el projecte del PSIB amb vista a les pròximes eleccions és un "utopia" i una promesa electoral que mai no arribarà a res. Consideren que és impossible fer el que asseguren que faran i ampliar tan radicalment el servei ferroviari i així ho han sabut fer a través de diverses piulades com a resposta de l'anunci i promesa electoral d'Armengol.

stats