Política 12/11/2020

El Pi diu que els pressupostos generals de la Comunitat són "insuficients" per a la reactivació econòmica de les Illes

La formació ha registrat l'esmena a la totalitat als comptes perquè "no donen resposta a les necessitats dels ciutadans"

Ara Balears
1 min
El Pi ha denunciat que que els pressupostos continuen mantenint una pressió fiscal molt alta.

PalmaEl Pi ha denunciat que els pressupostos generals de la Comunitat per a l'any que ve són "insuficients" per afrontar la crisi del coronavirus i "no donen resposta a les necessitats dels ciutadans de les Balears". La formació ha presentat aquest dijous una esmena a la totalitat als comptes. "Els ingressos pressupostaris provenen en gran part d'un sistema de finançament obsolet i injust per a la nostra terra", ha destacat el partit en un comunicat.

Segons la portaveu de la formació al Parlament, Lina Pons, "l'increment del deute que preveuen els pressupostos està fiat a dos avals, un que són els fons europeus i l'altre que són els pressupostos generals de l'Estat. Si això no va bé, aquesta comunitat serà cada vegada més pobra".

Pons ha afirmat que "la ciutadania s'empobreix per moments i el govern espanyol ha de fer els deures i pagar el que deuen a la nostra comunitat i no haver d'endeutar-nos nosaltres perquè ells no paguen".

Per part seva, el diputat Josep Melià ha subratllat que aquests pressupostos continuen mantenint una pressió fiscal "molt alta i encara s'incrementa en un nou cànon de residus". Segons Melià, la previsió d'ingressos és "fictici": "seixanta milions d'euros per un conveni de carreteres que sabem que no vindran i una previsió d'ingressos de l'impost de donacions i successions igual a l'exercici anterior tot i que tenim una crisi de primera categoria", ha sentenciat el diputat d'El Pi.

stats