Política 16/02/2019

El Pi es presentarà en solitari a les eleccions generals

La formació creu que és un deure intentar aconseguir una veu pròpia de les Illes a Madrid, malgrat que l’avançament electoral es fa per beneficar els interessos dels grans partits estatals

Ara Balears
2 min
Imatge de l'acte.

PalmaEl Pi concorrerà en solitari a les pròximes eleccions generals del 28 d’abril. Així ho ha decidit aquest dissabte l’executiva de la formació a Mallorca, reunida d’urgència després que ahir el president del govern espanyol anunciàs la convocatòria d’aquests comicis.

El president d’El Pi, Jaume Font, ha donat a conèixer la decisió del partit i ha assegurat que "és un deure de la nostra formació intentar aconseguir una veu pròpia de les Illes Balears a Madrid, malgrat que la data escollida pel president Sánchez és un clar intent de beneficiar els grans partits d’àmbit estatal i marginar les formacions que no disposen de grans recursos per fer front a dues cites electorals en un mes”. Però també ha afegit "que el partit té força i il·lusió per fer un bon resultat".

Dues cites electorals en tan poc temps, segons Font, "només són un intent d’amagar el debat de les qüestions autonòmiques i focalitzar-lo en els assumptes que interessen aquests partits nacionals".

Font ha insistit que "la convocatòria de dues cites electorals en 28 dies pot ser bona per als interessos dels grans partits estatals, però per als ciutadans implica tres mesos continuats de campanya electoral i una doble despesa pública, que s'hauria pogut estalviar amb un superdiumenge electoral”.

En aquest sentit, el president d’El Pi també ha constatat "el fracàs del govern de Pedro Sánchez, que va pactar una moció de censura sense tenir un full de ruta de govern amb aquelles formacions que li donaren suport". Per a les Illes Balears, aquests vuit mesos de govern socialista han estat negatius perquè "ni s’ha aprovat el repetidament anunciat REIB, ni s’ha millorat el sistema de finançament, ni han arribat les inversions estatutàries pendents".

stats