Política 16/10/2021

El Pi presentarà mocions a tots els ajuntaments per rebutjar els pressupostos de l’Estat

La formació ha criticat que es consideri el factor d’insularitat com una inversió, i no com un suplement per compensar els sobrecostos i desavantatges que implica el fet insular

ARA Balears
1 min
Imatge de la reunió del Consell General del Pi.

PalmaEl consell general d'El Pi ha decidit presentar mocions a tots els ajuntaments en rebuig als pressupostos generals de l’Estat per al 2022. Així ho han informat aquest dissabte després de criticar que es consideri el factor d’insularitat com una inversió, i no com un suplement per compensar els sobrecostos i desavantatges que implica el fet insular.

El president de la formació, Tolo Gili, ha explicat que “de manera estructural, exercici pressupostari estatal rere exercici pressupostari, les Illes Balears són a la coa de la inversió prevista per l’Estat”. Per això, ha demanat “al Govern de les Illes Balears que valori el projecte de pressuposts generals de manera objectiva i no partidista, fent els càlculs de mitjanes de manera homogènia i evitant la manipulació de les previsions numèriques”.

Així mateix, Gili ha assenyalat que "dins el conjunt d'inversions territorialitzades el projecte de pressuposts preveu una inversió total per a les Illes Balears de 172 milions d'euros, és a dir, 141 euros per habitant a les Balears quan la mitjana de l'Estat és de 274 euros per habitant".

Per part seva, el portaveu d’El Pi al Parlament, Josep Melià, ha criticat que el Govern catalogui com una inversió el factor d’insularitat. “El factor d'insularitat no té com a objectiu situar les Balears a la mitjana d'inversió de l'Estat, és un instrument per assegurar la deguda compensació de les conseqüències econòmiques inherents a la discontinuïtat territorial que implica el fet insular”.

stats