Política 25/09/2020

El Pi proposa una moratòria de préstecs bancaris durant un any per dotar de liquiditat empreses i famílies

El president del partit, Antoni Amengual, també ha exigit contundència a Sánchez i Armengol perquè s'allarguin els ERTO fins al 31 de maig

Ara Balears
1 min
Antoni Amengual ha exposat les mesures que proposa el seu partit.

PalmaEl Pi ha proposat aquest divendres una moratòria de l'amortització de capital dels préstecs durant un any per aconseguir la màxima liquiditat a empreses i famílies. Aquesta és una de les mesures econòmiques que la formació ha preparat per poder afrontar amb garanties la crisi econòmica derivada del coronavirus.

El partit presentarà un paquet de propostes a totes les institucions on tenen representació. En aquest sentit, el president de la formació, Antoni Amengual, ha criticat que "falten cinc dies i encara no sabem com acabarà la pròrroga dels ERTO en vigor". Segons Amengual, "les famílies i les empreses no poden continuar amb aquesta incertesa i manca de previsió de l'Administració".

El president ha exigit contundència a Sánchez i Armengol perquè "els ERTO a les Balears s'allarguin fins al 31 de maig", i ha afegit que "esperem que el Consell de Ministres de dimarts aprovi una pròrroga justa amb els territoris que estan patint amb més duresa la crisi".

Amengual també ha apuntat que una de les altres mesures per pal·liar la manca de liquiditat d'empreses ha d'anar encaminada als ajuntaments; en concret, "perquè s'aprovin modificacions legislatives per tal que els consistoris puguin suspendre taxes per serveis no utilitzats", ha destacat.

stats