Política 06/05/2021

El Pi exigeix que el toc de queda s'aixequi a partir del 10 de maig

La formació regionalista també reclama la reobertura dels interiors de bars i restaurants a un 30% de la seva capacitat màxima

2 min
El president d'El Pi, Toni Amengual, i la diputada Lina Pons

PalmaEl president d'El Pi, Toni Amengual ha exigit aquest dijous al Govern que el toc de queda s'aixequi dilluns 10 de maig, una vegada finalitzat l'estat d'alarma. "No és necessari que hi hagi una limitació dels desplaçaments perquè tenim les incidències més baixes de l'estat espanyol i estam en una situació hospitalària bona", ha explicat, a més de recordar que "la població de risc ja està vacunada". Amengual ha assenyalat que no es pot "estar sine die amb restriccions si no tenim una situació d'alarma sanitària". "És molt complicat anar en contra de les llibertats ciutadanes reconegudes per la Constitució", ha continuat.

El president regionalista també ha destacat que hi ha comunitats autònomes amb una incidència més alta que les Balears que no continuaran amb el toc de queda, com Castella i Lleó, Extremadura, Andalusia i Catalunya. Amengual s'ha mostrat molt crític amb l'Executiu, el qual, segons ell, ha de "garantir els drets fonamentals dels ciutadans". "No podem deixar que siguin els tribunals els qui prenguin les decisions polítiques. Els tribunals no han de servir per fer política, han de fer la seva feina. La política l'han de fer els polítics", ha afegit.

Una altra de les reivindicacions d'El Pi és que s'acceleri el procés de vacunació per "poder arribar a l'estiu amb garanties". "Si tothom tingués les dues dosis inoculades, no tindríem aquesta discussió en aquests moments", ha comentat. Amengual també ha reclamat que s'aixequi "la restricció de les reunions en els àmbits familiars". "Hem d'acabar amb les sis persones i les dues unitats de convivència pels motius que he dit abans", ha apuntat.

Pel que fa al tancament de l'interior de bars i restaurants, Amengual ha apuntat que "el maig ja s'hauria de poder obrir el 30% dels interiors de manera ininterrompuda durant el dia". "No podem passar un estiu amb aquestes restriccions i no ens podem excusar darrere dels tribunals i els jutges", ha continuat. Això sí, el partit regionalista està d'acord amb "mantenir els controls a les entrades de ports i aeroports i també les restriccions pel que fa als aforaments de les celebracions i actes de culte".

"El president Sánchez va fent bandades. Quan li convé gestiona la pandèmia, i quan no li convé dona les responsabilitats a les comunitats autònomes", ha criticat Amengual sobre el govern espanyol. El president d'El Pi ha subratllat que, "ara que Armengol té les responsabilitats, no s'ha de refugiar en els tribunals". "Armengol i el seu govern han de dictar normes amb les garanties necessàries per no haver de dependre dels tribunals, recursos i interpretacions", ha dit. Amengual ha carregat amb duresa contra el fet que l'Executiu acudís al TSJIB abans de decretar la continuïtat del toc de queda. "Aquí acudim als tribunals abans de prendre les decisions, i és un ridícul inacceptable", ha remarcat.

stats