Política 23/08/2018

El Pi exigeix la destitució d'Aligi Molina pels seus atacs al petit i mitjà comerç

Per a Melià, president del partit a Palma, aquesta actitud mostra "el poc interès de l’equip de govern actual a combatre la venda ambulant il·legal"

Ara Balears/efe
2 min
El regidor Aligi Molina, en roda de premsa en una imatge d'arxiu.

PalmaEl president d’El Pi Palma, Josep Melià, ha demanat al batle, Antoni Noguera, que destitueixi immediatament el regidor d’Igualtat, Joventut i Drets Civils, Aligi Molina, pels seus greus atacs als petits i mitjans comerciants. Segons Melià, el batle no es pot permetre tenir un regidor que ha acusat de racistes els comerciants de Palma per la seva campanya contra la venda ambulant il·legal.

El manteniment d’Aligi Molina com a regidor només planteja una qüestió, segons el president d'El Pi Palma: “Qui defensa l’Ajuntament: els comerciants que paguen els seus impostos i respecten la legalitat o els que practiquen la venda il·legal amb els conseqüents perjudicis, fins i tot per als consumidors?”.

Melià ha recordat al regidor Molina que aquesta activitat “no només és il·legal i una competència deslleial i injustificada per als comerciants tradicionals, sinó que també és un frau per al consumidor, que compra productes falsificats i sense garanties de qualitat". El president d'El Pi ha remarcat que "l’Ajuntament de Palma no pot incentivar l’economia submergida”.

Segons El Pi, aquesta actitud de Molina envers el petit comerç s’entén com "el poc interès que l’equip de govern actual de Cort ha tingut a combatre la venda ambulant il·legal durant aquesta legislatura". El Pi Palma ha manifestat així el seu suport al petit i mitjà comerç i a les patronals que els representen, Pimeco i Afedeco, davant aquests atacs totalment injustificats per part d’un regidor i que considerarà extensius a tot el Consistori si Aligi Molina continua com a responsable polític a l'Ajuntament de Palma.

Ciutadans també en demana la destitució

El portaveu de Ciutadans Palma, Josep Lluís Bauzá, també ha demanat la dimissió del regidor Molina pels seus comentaris a la xarxa social Twitter, en els quals titlla de racistes els comerciants de Palma.

"És vergonyós que un regidor de l'Ajuntament de Palma exposi aquesta argumentació impresentable; confon un tema de drets dels comerciants, que paguen el seu sou, amb un problema social que ha de solucionar l'Administració", ha manifestat Bauzá.

Bauzá ha dit que els comerciants que demanen a Cort que s'aboleixi la venda ambulant "compleixen la llei, creen ocupació i paguen impostos, i el regidor Molina decideix atacar-los per un problema que el seu equip de govern fa anys que hauria d'haver solucionat".

El portaveu de Cs ha assenyalat que "Molina, amb aquesta actitud, tira a les mans de les màfies els manters, mentre defensa la comercialització de material falsificat sense cap garantia per als consumidors".

Aquesta exigència se suma a la de les patronals del comerç Afedeco i Pimeco, així com la CAEB i PIMEM, el PP i El Pi de Palma.

stats