Política 25/05/2023

El Pi eliminarà l’impost de successions entre familiars per a tots els graus de parentiu

Segons Melià, "moltes de persones renuncien a herències a causa de l'alt valor tributari, cosa que causa la descapitalització dels mallorquins"

ARA Balears
1 min
Els candidats d'El Pi han anunciat la proposta per eliminar l'impost de successions davant la seu del Col·legi Notarial de Palma.

Palma El Pi eliminarà l’impost de successions entre familiars per a tots els graus de parentesc. Així ho ha anunciat Josep Melià, el candidat de la formació a la presidència del Govern, davant el Col·legi de Notaris de les Illes Balears, aquest dijous. “La primera mesura que prendrem quan governem serà eliminar aquest impost. Moltes herències no es reben per l’alt valor tributari que han de pagar. Volem donar continuïtat i que es conservin els patrimonis familiars”, ha assegurat.

Segons Melià, “no pot ser que immobles o béns que han tributat tota la vida, que han estat comprats i conservats de generació en generació hagin de tornar a pagar per passar a mans dels teus familiars. No té sentit. En moltes ocasions el valor cadastral és tan alt que els hereditaris no tenen líquid per acceptar l’herència i s’han d’hipotecar o vendre part del seu patrimoni. Això el que provoca és que els mallorquins es descapitalitzin i s’empobreixin”.

En aquest mateix sentit, el candidat ha declarat que no tots els partits poden dir que eliminaran aquest impost per a tots els graus de parentiu. “El PP proposa només una rebaixa del 50% entre oncles i nebots, nosaltres proposam l’eliminació total, mentre que l’esquerra no en vol sentir ni parlar”.

Així mateix, Melià ha explicat que eliminant aquest impost es facilita també l’accés a l’habitatge. “Si es redueixen els costos fiscals, molts de joves i famílies podran rebre l’immoble, i, per tant, hi podran establir la seva primera residència. L’habitatge és el gran problema social a les Illes Balears, i per tant, s’han de prendre mesures valentes per facilitar-ne l’accés, i aquesta n’és una”.

stats