Política 05/05/2022

El Pi denuncia "l'incompliment del REB per part de l'Estat"

El Ministeri d'Hisenda hauria d'haver transferit a les Balears el fons d'insularitat en el primer quadrimestre

1 min
Tolo Gili és el president de la formació política PI.

PalmaEl president d'El Pi, Tolo Gili, ha criticat aquest dijous "l'incompliment" del Règim Especial de les Illes Balears (REB) per part del Ministeri d'Hisenda. Tal com va explicar aquest dimecres l'ARA Balears, el departament que dirigeix Maria Jesús Montero hauria d'haver distribuït a la comunitat al llarg del primer quadrimestre de l'any els 110 milions d'euros anuals acordats el passat setembre en l'acord de Raixa, a més dels 73 milions addicionals pel retard de dos anys des que el REB va sortir endavant.

"Una vegada més, l’Estat es riu de nosaltres, ja ens han hagut de compensar amb 73 milions per no complir en el seu moment", ha exposat Gili. "Ara que finalment la comissió mixta entre l'Estat i les Balears ha arribat a un acord, no arriben els doblers com estableix la llei", ha afegit. Segons va explicar el PSIB, l'acord entre les dues administracions "s'està ultimant", però no s'acaba de posar una data concreta.

Aquesta qüestió va provocar ahir que el portaveu parlamentari de MÉS per Menorca anunciàs que el partit està estudiant la fórmula per demanar la compareixença de la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, "per tenir més informació". "És un endarreriment i ens alarma perquè no es frustri la distribució de doblers", va exposar Castells, tot i que la Conselleria explica que els 183 milions "estan garantits, només falta arribar a un acord".

Gili ha destacat "la necessitat" de tenir un diputat a Madrid "d'obediència única i inequívocament balear". "Si tinguéssim un representant a Madrid aquestes coses no passarien, fiscalitzaríem el Govern i li reclamaríem que complissin amb els acords als quals s’han arribat", ha subratllat.

stats