Política 26/05/2023

El Pi demanarà replantejar el REB amb un IVA reduït com el de les Canàries

Segons Melià, "aquesta és l'única manera perquè les empreses balears competesquin amb les de la resta de l'Estat"

ARA Balears
2 min
Els candidats d'El Pi aquest divendres davant el Parlament.

PalmaEl Pi reclamarà que es replantegi el Règim Especial de les Illes Balears durant la propera legislatura, perquè sigui estructural i indefinit, i que la seva aplicació no vagi lligada a l'aprovació dels pressupostos. "La part econòmica del REB és una presa de pèl i, pel que fa a la part fiscal, és totalment insuficient. És un mal negoci que un tema tan important com el REB estigui vinculat als pressupostos. El factor d'insularitat havia de suposar un complement inversor per a les Balears per compensar la insularitat. El factor d'insularitat no havia de substituir i integrar les inversions de l'Estat. És pur tril·lerisme”, ha manifestat el candidat de la formació a la presidència, Josep Melià, aquest divendres a les portes del Parlament.

Amb relació a la part fiscal, Melià ha assegurat que té data de caducitat, acaba el 2028. “Ara resulta que el 2028 deixarem de ser illes; això és inacceptable, però és que a més està absolutament limitat per la regla de minimis, que impedeix un determinat volum d’ajudes a les empreses de les Illes Balears. Necessitam mesures fiscals perllongades en el temps i no pegats temporals amb un clar caire electoralista”, ha declarat Melià, acompanyat de la número dos de la candidatura al Parlament, Xisca Mora, els candidats al Consell de Mallorca, Antoni Salas i Magdalena Vives, i els candidats a Cort, Carles Cabrera i Coloma Bover.

El candidat ha assenyalat que El Pi exigirà un règim especial com el de les Canàries, amb una IVA especial, reduït, que ens permeti ser competitius, que ens compensi la insularitat i sense data de caducitat. “Volem tenir els mateixos avantatges que tenen a les Canàries per compensar els sobrecostos que genera la insularitat. És l’única manera perquè les empreses de les Illes Balears puguin competir en condicions d’igualtat amb la resta d’empreses de tot l’Estat”.

stats