Política 04/11/2018

El Pi pot acabar decidint si hi haurà un govern de dretes o d'esquerres, segons una enquesta de l''Última Hora'

Les forces d'esquerres sumarien de 26 a 29 escons, el PP i Ciutadans, 27 i El Pi, 4

Ara Balears
2 min
Jaume Font ha anunciat que El Pi no donarà suport als pressupostos del 2018 presentats pel Govern.

PalmaLa formació del futur Govern balear està més oberta que mai. Segons l'enquesta que ha publicat aquest diumenge el diari "Última Hora", tot apunta al fet que l'esquerra perdria la majoria, però que el PP i Ciutadans no tendrien els vots suficients per governar. És per això que, segons l'enquesta, els diputats d'El Pi jugaran un paper clau per decidir qui serà el pròxim president de les Illes Balears.

Els resultats de l'enquesta realitzada l'octubre per l'Institut Balear d'Estudis Socials (IBES) deixa clar que, segons les dades, la composició del Govern no es resoldrà a les urnes després de les eleccions de maig sinó que els despatxos dels negociadors tindran un paper clau.

Les estimacions donen al PSIB 12-13 diputats, ara en té 14, i a Podem 8-9, a les eleccions anteriors en va tenir 10. MÉS per Mallorca baixaria de 6 a 3-4 i MÉS per Menorca mantendria els 2 que té ara. Si s'hi suma el diputat de Formentera, el bloc d'esquerres tindria entre 26 i 29 escons.

La dreta tampoc arribaria al mínim de 30 per tenir majoria. El PP baixaria de 20 a 17 i Ciutadans passaria de 2 a 10. Sumen 27 i per governar necessitarien els 4 d'El Pi, que augmentaria el nombre d'escons amb un.

Valoracions dels polítics balears

Francina Armengol, amb una puntuació de 4,8, és la política illenca més ben valorada i, curiosament, rep una millor valoració entre els votants de MÉS que entre els seus.

Per la seva part, Company obté un 4,6 entre els ciutadans, però la seva valoració és 8,5 entre els votants del PP.

Jaume Font aconsegueix un 4,5 en general, però entre els militants del seu partit el seu grau d'acceptació és indiscutible, ja que obté un 9,7 de mitjana.

Alguna cosa semblant passa amb Xavier Pericay, que aconsegueix un 4,3 en general i un 9 entre els seus.

Miquel Ensenyat treu un 4, un 8,6 entre els seus, i Alberto Jarabo és el pitjor valorat, amb un 3,1 en general i un 7,9 per Podem.

stats