Política 18/04/2022

El Pi critica que el PP i el PSOE no abordin la reforma del sistema de finançament

Melià ha reclamat que es posi fi a l'"infrafinançament flagrant" de les Balears

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu de Josep Melià.

PalmaEl portaveu parlamentari d'El Pi, Josep Melià, ha criticat aquest dilluns que el PP i el PSOE hagin decidit no abordar la reforma del sistema de finançament durant aquesta legislatura i ha demanat que es posi fi a l'"infrafinançament flagrant" de les Balears.

"Hem de reaccionar, no pot ser que el bipartidisme continuï rient-se de nosaltres", ha manifestat Melià, segons una nota de premsa que recull Europa Press.

El Pi ha recordat que, fa uns mesos, tant ell com el president de la formació, Tolo Gili, van traslladar a la Conselleria d'Hisenda aquestes reclamacions. "Per El Pi, el millor model és el concert econòmic, perquè la comunitat recaptaria els impostos generats i després se'n transferiria una part a l'Estat per a les despeses comunes", ha explicat Melià.

Principi d'ordinalitat

Segons el portaveu, El Pi no acceptarà cap model en el qual no sigui present el principi d'ordinalitat, un element "fonamental i estructural" dels nous sistemes. "No és acceptable que les comunitats que fan un esforç fiscal i generen més recursos acabin tenint menys capacitat per finançar serveis públics", ha afegit.

També ha advertit de l'"enorme arbitrarietat" del model de finançament. "El model de finançament ha estat reformat moltes vegades i al llarg d'aquest procés s'han anat incorporant complexitats creixents i tapant forats als problemes més que cercant solucions estables", ha indicat.

stats