Política 12/01/2022

El Pi reclama un índex de preus autonòmics perquè "la vida a les Illes és més cara que a la Península"

"Si som els segons que més aportam, hem de ser els segons que més rebem"

ARA Balears
2 min
Josep Melià i Tolo Gili després de la roda de premsa

PalmaEl Pi ha demanat al govern espanyol que creï un índex de preus autonòmics per compensar els residents a les Illes Balears, ja que la vida a l'Arxipèlag és més cara que a la resta de l'Estat. Segons ha explicat el portaveu de la formació regionalista, Josep Melià, també demanen que la variable correctora de la insularitat tengui un major pes en el càlcul de la població ajustada.

Després de la segona reunió que els partits illencs han mantingut amb la Conselleria d'Hisenda, els representants regionalistes han defensat que és "inadmissible" que la variant insular perdi força. "No podem entendre ni acceptar que la superfície de la Comunitat Autònoma tingui més importància que la insularitat", ha criticat Melià. En aquest sentit, el portaveu del partit ha remarcat el fet que és necessari cercar fórmules per equilibrar el nivell de vida i els preus de les Illes Balears amb la Península i ha repetit que l'única manera d'aconseguir-ho és crear un índex de preus autonòmics que permetin ajustar el repartiment de recursos.

"Els treballadors de les Illes necessiten cobrar més per tenir el mateix nivell de vida que els de la Península i un model que no reculli aquesta realitat està distorsionada", ha destacat Melià. A més, el regionalista ha reiterat que l'actual model de finançament és arbitrari i perjudica les Balears i els seus ciutadans. En aquest sentit, ha insistit que l'aposta de la formació és avançar cap al concert econòmic i ha reiterat que seria "inacceptable" un model de finançament que no respectàs el principi d'ordinalitat. "Si som els segons que més aportam, hem de ser els segons que més rebem i no els novens", ha sentenciat.

stats