SOSTRE DE DESPESA
Política 16/10/2016

El Pi, convençut que hi haurà nous impostos

La formació afirma que s’oposa a augmentar la pressió fiscal sobre els ciutadans

Ara Balears
2 min
El diputat d’El Pi Josep Melià debatrà amb la consellera Cladera al Parlament.

PalmaLa formació regionalista El Pi-Proposta per les Illes dóna per fet que el Govern apujarà els impostos quan hagi aprovat els pressupostos. En un comunicat, la formació que lidera Jaume Font assegura que “vist que, segons les dades fetes públiques per la Conselleria, el Govern disposa de 320 milions més per poder gastar que l’any passat i que els pressupostos tindran presumiblement una partida rècord d’uns 4700 milions d’euros”, el PSIB acabarà cedint davant les exigències de noves taxes energètiques dels seus socis de Pacte, MÉS i Podem.

En aquest sentit, el portaveu parlamantari, Jaume Font, incidirà en les noves diferències que poden sorgir amb MÉS quan els ecosobiranistes comencin a reclamar més doblers per a les seves conselleries.

La formació afirma que s’oposa a augmentar la pressió fiscal sobre els ciutadans i, en el ple de dimarts que ve, recordarà a la presidenta, Francina Armengol que durant el 2016 ja s’ha fet un increment generalitzat del 20% de les taxes i que “qualsevol mesura fiscal acaba repercutint a la butxaca del consumidor, que el que necessita, precisament, és una rebaixa impositiva”. Un posicionament en la mateixa línia que l’expressada pel PP la setmana passada.

Preocupació pels proveïdors

D’altra banda, el diputat Josep Melià demanarà en el pròxim plenari si ja s’ha pensat com es reduirà el termini de pagament a proveïdors, que el mes de juny es calculava en 71,6 dies de mitjana, tot incomplint el període legal establert en 30 dies i que ha valgut a la consellera, Catalina Cladera, un requeriment del Ministeri d’Hisenda. El ministre en funcions, Cristóbal Montor, va enviar una carta divendres en la qual li comunicava “mesures automàtiques de correcció” davant l’augment del termini mitjà de pagaments.

stats