Política 01/12/2020

El Pi reuneix a les principals formacions independents per treballar conjuntament en els Fons Europeus

El president del partit, Antoni Amengual, ha dit que l'objectiu d'aquesta trobada "és vertebrar estratègies per aconseguir que aquests ajuts arribin a l'Arxipèlag"

Ara Balears
1 min
El president d'El Pi, Antoni Amengual. / ISAAC BUJ

PalmaEl president d'El Pi, Antoni Amengual, ha assegurat que volen col·laborar amb totes les formacions independents de les Balears per ser "la seva veu a Europa". La formació s'ha reunit aquest dimarts a Inca amb representants de Sant Llorenç, Son Servera, Muro, Capdepera, Palmanyola, Lloret, Can Picafort, Marratxí, Pollença, Port Pollença i Portocristo per "treballar conjuntament en els Fons Europeus".

Amengual ha explicat que l'objectiu de la trobada "és vertebrar estratègies per aconseguir que aquests ajuts arribin a l'Arxipèlag". Segons el president d'El Pi, aquestes ajudes està previst que arribin cap al mes d'abril de l'any vinent i "s'ha de començar a treballar a definir projectes per aconseguir-ho". En aquest sentit, ha destacat que "a les Balears ens tocaran entre dos i tres mil milions d'euros, i és una llàstima que aquests doblers es perdin, sobretot en la situació en què ens trobam".

El líder del partit ha apuntat que "si ens hi posam amb temps, els ajuntaments podran accedir a aquestes ajudes, que són molt importants per a la recuperació econòmica de la nostra terra". Amengual ha conclòs la reunió recordant que, "els darrers vuit anys, dels 56.000 milions d'euros, només n'hem aprofitat 17.000".

stats