Estat
Política 07/07/2022

L'Estat dona 14.000 permisos de residència a inversors estrangers

Vidal ha denunciat que no regulin la situació dels treballadors migrants

ARA Balears
2 min
Vicenç Vidal

PalmaL'Estat ha donat "més de 14.000 permisos de residència a inversors estrangers", segons ha explicat el senador de designació autonòmica per les Illes Balears Vicenç Vidal, de MÉS per Mallorca. Aquesta transacció es fa des de la posada en marxa de la llei de suport als emprenedors i la seva internacionalització per part de la Secretaria de Migracions.

L'ecosobiranista ha denunciat que és un acte "profundament discriminatori", ja que "la regulació de la residència per a migrants econòmics pobres i sol·licitants d'asil polític continua sense solucionar-se". Les dades que responen a la pregunta que va fer Vidal al Senat mostren com, entre 2013 i 2022, s'han regulat "4.370 ciutadans xinesos i 3.701 ciutadans de la Federació Russa", enfront "dels prop de 400 veneçolans i britànics, al voltant de 500 nord-americans, iranians i ucraïnesos o els 250 saudites i turcs", ha recriminat el senador.

Vidal ha denunciat el "classisme exacerbat" de l'Estat. Ha emfatitzat que els permisos concedits exemplifiquen "força bé un mapa de les transaccions i moviments del capital internacional, mentre centenars de milers de treballadors pobres i racialitzats que contribueixen a l'economia espanyola esperen la seva regulació aquí" i ha criticat "doble vara de mesurar", així com el fet d'atorgar l'anomenada Golden Visa als inversors estrangers, els quals són capaços de comprar un habitatge de més de 500.000 euros.

Aquest fet, segons el senador, consolida "l'enfortiment d'una elit internacional que no aporta res positiu", la qual "contribueix a empitjorar el problema de l'habitatge a les Illes Balears i a l'Estat". L'ecosobiranista ha posat l'exemple de l'empresariat rus, la nacionalitat europea que més s'ha beneficiat d'aquesta mesura: "Espanya ha estat atorgant permisos de residència a magnats russos sense cap tipus de problema i de manera totalment cínica fins a les portes de la invasió d'Ucraïna".

stats