Política 10/09/2014

El president de la Rioja, sobre el 9-N: "Aquells que es creuen que poden plantejar amenaces moriran"

Pedro Sanz (PP) està convençut que Rajoy impedirà la consulta i que el sobiranisme "anirà a menys"

Efe
1 min

LogronyoEl president del govern de la Rioja, Pedro Sanz (PP), ha assegurat aquest dimecres que "aquells que es creuen que són més que els altres i que poden plantejar reptes i amenaces moriran", en referència a la consulta sobiranista plantejada a Catalunya el pròxim 9 de novembre. Sanz ha realitzat aquestes declaracions en el torn de preguntes d'un fòrum econòmic, a l'inici del qual ha assistit el director general del Banc Santander, Enrique García Candelas, que ha tornat a Madrid en saber-se la mort del president d'aquesta entitat financera, Emilio Botín.

"No confiaria en el president Rajoy si hi hagués referèndum" a Catalunya, ha assegurat Sanz, que ha afegit que té plena confiança en el cap de l'executiu espanyol i, per això, creu que no es produirà aquesta consulta. Ha dit que, "tristament, veient la imatge de Catalunya", el seu president, Artur Mas, "haurà de fer una anàlisi política, fins i tot, del resultat de la seva estratègia els últims anys, des de convocar unes eleccions i anar a menys" i, en l'actualitat, plantejar aquest referèndum, que també "anirà a menys".

Sanz ha expressat el seu agraïment "als dos grans partits" a Espanya –PP i PSOE– per la seva "unió" en els temes d'Estat i ha confiat que aquesta unió "es consolidi cada dia més perquè l'estructura d'aquest país no es trenqui".

stats